«1920»: Νέο, στα χνάρια του άλλοτε

Καινούργιο concept στο χώρο του «Bασίλαινα», με… αύρα επαναφοράς. Σε σύνδεση με την ιστορία του εστιατορίου και της οικογένειας, κινείται κάπου ανάμεσα σε μοντέρνα ταβέρνα, μεζεδοπωλείο και ουζερί.

«1920»: Νέο, στα χνάρια του άλλοτε

Καινούργιο concept στο χώρο του «Bασίλαινα», με… αύρα επαναφοράς. Σε σύνδεση με την ιστορία του εστιατορίου και της οικογένειας, κινείται κάπου ανάμεσα σε μοντέρνα ταβέρνα, μεζεδοπωλείο και ουζερί.

«1920»: Νέο, στα χνάρια του άλλοτε - εικόνα 1

Σας έχουμε γράψει ότι το εστιατόριο «Βασίλαινας» πιάνει από τον ερχόμενο Οκτώβριο πόστο στο χώρο όπου βρίσκαμε το «Αλάτσι», συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Το χώρο, ωστόσο, που τον στέγασε επί πολλές δεκαετίες στην οδό Αιτωλικού στον Πειραιά ο Θανάσης Βασίλαινας δεν θα μπορούσε να τον αφήσει… έτσι. Εκεί αναβιώνει την παλιά βερσιόν του εστιατορίου της οικογένειας, που κοντεύει πλέον έναν αιώνα. Η χρονιά που ξεκίνησε την ιστορία του ως μπακαλοταβέρνα υπογραμμίζεται στο όνομα του καινούργιου –με άρωμα νοσταλγίας– μαγαζιού: το «1920» ξεκινάει στην ταράτσα (κατά πάσα πιθανότητα στις 29/8) μια και η καλοκαιρία έχει μέλλον ακόμη. Από ό,τι μάθαμε, στη σάλα θα προστεθούν κάποιες προθήκες με τυριά, αλλαντικά και διάφορα προϊόντα εικονογραφώντας την αλλαγή και τη σύνδεση με το μπακάλικο του παππού, ενώ εκτός του καταλόγου επαναφέρουν τη λογική του table d’hôte (μεζέδες που μπαίνουν στη μέση, με ενιαίο κόστος ανά άτομο). Στο νέο concept, κάτι ανάμεσα σε μοντέρνα ταβέρνα, μεζεδοπωλείο και ουζερί, την κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Σίμος Τριανταφύλλου, βάζοντας στη «συνταγή» και κάτι από την εμπειρία του στα tapas bars της Βαρκελώνης.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.