Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του ένα εστιατόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που θα χαζεύει το Κουκάκι από τα ψηλά. Το μενού υπογράφει ο Νϊκος Φωτιάδης.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου

Σ’ ένα διατηρητέο νεοκλασικό στη Βεΐκου κάνει αυτές τις ημέρες το ντεμπούτο του το «Βalcony». Μοιράζοντας τις δραστηριότητές του σε δύο ορόφους –ο πρώτος, πιο κλασικός σε ύφος, ο δεύτερος με κάποιες πιο σύγχρονες νότες και πιο μπαρίστικες προθέσεις– και σε μια βεράντα με φυτά που βλέπει στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και στο Μουσείο Ακρόπολης, το καινούργιο εστιατόριο του Κουκακίου θα λειτουργεί μεσημέρι-βράδυ. Ο κατάλογος, σε επιμέλεια του γνωστού σεφ Νίκου Φωτιάδη έχει μοντέρνο ελληνικό στιλ και πρόκειται να εμπλουτιστεί κι άλλο σιγά σιγά – την ολοκληρωμένη εικόνα του θα τη δούμε γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε chef de cuisine θα αναλάβει ο Θανάσης Ανδριτσόπουλος, που μέχρι τότε θα μαγειρεύει στην πολύ ιδιαίτερη «Μαριγούλα» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, συμβάλλοντας κι εκείνος με τα δικά του πιάτα στο concept.

Ένα «Balcony» στη Βεϊκου - εικόνα 1

Μάθαμε για θεματικά «ταξίδια» σε όλη την Ελλάδα (στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία κ.α.) και ψαγμένα τοπικά υλικά, αλλά και θεματικά events (τη χειμερινή σεζόν), με το φαγητό, το κρασί, αλλά και τη μουσική στο επίκεντρο, μάθαμε και για μια entrecôte από νεροβούβαλο Κερκίνης σερβιρισμένη με κρεμμύδια γεμιστά με κόκκινο λάχανο και πατάτες με γλυκόξινο κόλιανδρο, που σκοπεύουμε να τη δοκιμάσουμε άμεσα, όπως και μια μια κολοκτύπα σε κριθαρότο με γλυκάνισο. Εντυπώσεις σύντομα...

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.