Νέα πιάτα στο «48»

Πλούσιο σε καινούργιες προτάσεις είναι το καλοκαιρινό μενού του Στέφανου Στεφανίδη στο «48 Urban Garden».

Νέα πιάτα στο «48»

Πλούσιο σε καινούργιες προτάσεις είναι το καλοκαιρινό μενού του Στέφανου Στεφανίδη στο «48 Urban Garden». Όχι ότι στον αστικό κήπο των Αμπελοκήπων δεν θα βρείτε πάντα τις αμερικανιές που αγαπάει ο σεφ – το πληθωρικό μπέργκερ που ακούει στο όνομα 65 napkins, για παράδειγμα, δεν έχει κουνήσει ρούπι. Αλλά στο multi ethnic πλαίσιο που το χαρακτηρίζει θα δείτε και μια στροφή προς το πιο εξωτικό, με προτάσεις όπως το burger Ajiamun με γαρίδες jumbo, αγγουράκι τουρσί, μαγιονέζα πατάτας και χειροποίητη ταϊλανδέζικη sweet chili sauce, που σερβίρεται με relish ανανά και τραγανά τηγανητά noodles, ή το Jamaican Jerk Chicken skewer με ανανά, ψητή γλυκοπατάτα, κρέμα καρύδας και τσάτνεϊ βερίκοκο.

Τα αλά street food πιάτα, ασορτί με το χαρακτηριστικό vintage ασημί τρέιλερ που είναι πάντα παρκαρισμένο στη σάλα, έχουν πληθύνει τελευταία: για να πάρετε μια πρώτη γεύση, αναφέρουμε τα μπουρίτος με τσίλι κον κάρνε και αζτέκικη σοκολάτα, τα bao (ψωμάκια ατμού) με χοιρινό σε πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα adobo και τα κορεάτικα τάκος με γέμιση από τραγανή πάπια, τραγανά λαχανικά και φύτρες φασολιών.

(Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2130281866)

Περισσότερες πληροφορίες

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.