Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο

O καινούργιος, υπέροχος και λουλουδιασμένος κήπος του δίνει μια επιπλέον ευωδιαστή αφορμή για δροσερές εξόδους στα νότια.

Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο

O καινούργιος, υπέροχος και λουλουδιασμένος κήπος του δίνει μια επιπλέον ευωδιαστή αφορμή για δροσερές εξόδους στα νότια.

Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο - εικόνα 1

Αν η αυθεντική cucina italiana του Δημήτρη Τσουκάρη είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αθηναίοι κατεβαίνουν για περισσότερα από 30 χρόνια στο ατμοσφαιρικό παλιό σπίτι στο Παλαιό Φάληρο. Ψηλά δέντρα τριγύρω, μπουκαμβίλιες, πράσινο και, στην άλλη άκρη του κήπου, το επίσης ολοκαίνουργιο, καλαίσθητο aperitivo e vino «Villa Grigio 46» σε άμεσο link αλλά και σε καθεστώς αυτονομίας με το εστιατόριο! Πίσω στο «Da Bruno», τώρα, οι τζαμαρίες ανοίγουν τελείως, έτσι ώστε να απολαμβάνεις το φαγητό του σαν να βρίσκεσαι στη μέση της ανθισμένης αυλής, τα τραπέζια στολίζονται με κομψές συνθέσεις από λουλούδια και κηροπήγια, δημιουργώντας ατμόσφαιρα chic ρομαντισμού και το μενού βάζει τα καλοκαιρινά του, δίνοντας έμφαση στα θαλασσινά.

Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο - εικόνα 2

Πάρτε μια γεύση από τα δυνατά καινούργια πιάτα: ολόκληρο κεφάλι μαύρου πεκορίνο μέσα στο οποίο σερβίρονται παπαρδέλες με καραβίδες και γαρίδες που παίρνουν γεύση από το τυρί καθώς λιώνει, κριθαρότο με αστακό, ντοματίνια και σαφράν και ψητά λαχανικά με ελαιόλαδο, βαλσαμικό, παλαιωμένη παρμεζάνα και αποξηραμένα άνθη λουλουδιών. Για το τέλος, κρέμα μασκαρπόνε με φρούτα του δάσους και ένα φευγάτο σεμιφρέντο γεμιστό με σάλτσα λεμονιού και περιχυμένο με σιρόπι και κομματάκια από φρέσκο πορτοκάλι.

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 2109818959, www.dabruno.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/09/2022

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.