Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο

O καινούργιος, υπέροχος και λουλουδιασμένος κήπος του δίνει μια επιπλέον ευωδιαστή αφορμή για δροσερές εξόδους στα νότια.

Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο

O καινούργιος, υπέροχος και λουλουδιασμένος κήπος του δίνει μια επιπλέον ευωδιαστή αφορμή για δροσερές εξόδους στα νότια.

Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο - εικόνα 1

Αν η αυθεντική cucina italiana του Δημήτρη Τσουκάρη είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αθηναίοι κατεβαίνουν για περισσότερα από 30 χρόνια στο ατμοσφαιρικό παλιό σπίτι στο Παλαιό Φάληρο. Ψηλά δέντρα τριγύρω, μπουκαμβίλιες, πράσινο και, στην άλλη άκρη του κήπου, το επίσης ολοκαίνουργιο, καλαίσθητο aperitivo e vino «Villa Grigio 46» σε άμεσο link αλλά και σε καθεστώς αυτονομίας με το εστιατόριο! Πίσω στο «Da Bruno», τώρα, οι τζαμαρίες ανοίγουν τελείως, έτσι ώστε να απολαμβάνεις το φαγητό του σαν να βρίσκεσαι στη μέση της ανθισμένης αυλής, τα τραπέζια στολίζονται με κομψές συνθέσεις από λουλούδια και κηροπήγια, δημιουργώντας ατμόσφαιρα chic ρομαντισμού και το μενού βάζει τα καλοκαιρινά του, δίνοντας έμφαση στα θαλασσινά.

Da Bruno: Ψαγμένη Ιταλία στο Φάληρο - εικόνα 2

Πάρτε μια γεύση από τα δυνατά καινούργια πιάτα: ολόκληρο κεφάλι μαύρου πεκορίνο μέσα στο οποίο σερβίρονται παπαρδέλες με καραβίδες και γαρίδες που παίρνουν γεύση από το τυρί καθώς λιώνει, κριθαρότο με αστακό, ντοματίνια και σαφράν και ψητά λαχανικά με ελαιόλαδο, βαλσαμικό, παλαιωμένη παρμεζάνα και αποξηραμένα άνθη λουλουδιών. Για το τέλος, κρέμα μασκαρπόνε με φρούτα του δάσους και ένα φευγάτο σεμιφρέντο γεμιστό με σάλτσα λεμονιού και περιχυμένο με σιρόπι και κομματάκια από φρέσκο πορτοκάλι.

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 2109818959, www.dabruno.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.