Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes σας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.
Με ασυνήθιστα ensembles κυκλοφορούν τα hot dogs στο μικρό, κολωνακιώτικο «Chef & the dog», με το μαύρο πλακόστρωτο πάτωμα να δίνει την αίσθηση δρόμου, τις μεταλλικές σχάρες να βάζουν τη βιομηχανική πινελιά τους και τα φωτεινά πάνελ να παραπέμπουν σε παράθυρα. Κεντάνε στον κλασικό καμβά «λουκάνικο-ψωμάκι» πολλά και διάφορα, οπότε στο κεντρικό τραπέζι και στους ξύλινους πάγκους μέσα κι έξω, στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού, θα βρεθείς τετ-α-τετ μ’ ένα «πειραγμένο» truffle dog (€ 7), που πλαισιώνει το λουκάνικο με μανιτάρια σοτέ και μυρωδάτη μαγιονέζα με λάδι τρούφας, προβολόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και ένα katsu dog (€ 6) που ιαπωνίζει: το λουκάνικο πανάρεται με panko και μετά μπαίνει σε ψωμάκι με wasabi mayo, tonkatsu sauce, τουρσάκι τζίντζερ, λάχανο-καρότο και ψιλοκομμένο φύκι nori.
Aπρόσμενο, πλούσιο, πικάντικο, αποτελεί πολύ καλή περίπτωση. Για κάτι πιο ελαφρύ, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα lobster rolls με ψίχα αστακού (€ 10), μαρούλι, μαγιονέζα με λίγο ξύσμα λεμονιού, αγγουράκι πίκλα και ντομάτα, αν και θα παρατηρήσω ότι μια τέτοια πρόταση μέσα στο «μπόλικο» ψωμί του hot dog χάνεται κάπως, ενώ ένα άλλο… περιτύλιγμα θα ήταν καλύτερο. Οι πιο κλασικοί τύποι μπορείτε να διαλέξετε το πληθωρικό steak house dog (€ 7) με φέτες από flank, σοταρισμένα κρεμμύδια, πιπεριά, τσένταρ και αρκετή μουστάρδα. Αν έχετε σκοπό να κάνετε γερή παρασπονδία, βάλτε δίπλα και τις αμαρτωλές τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους (€ 5,50), που περιχύνονται με chili con carne, λιωμένο τσένταρ και μπέικον, έχοντας από πάνω τους κι ένα τηγανητό αβγό. Την ψαγμένη street spirit(ed) συνταγή συμπληρώνουν κρασιά, ποτά και αρκετά δυνατές μουσικές.