«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes μας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes σας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 1

Με ασυνήθιστα ensembles κυκλοφορούν τα hot dogs στο μικρό, κολωνακιώτικο «Chef & the dog», με το μαύρο πλακόστρωτο πάτωμα να δίνει την αίσθηση δρόμου, τις μεταλλικές σχάρες να βάζουν τη βιομηχανική πινελιά τους και τα φωτεινά πάνελ να παραπέμπουν σε παράθυρα. Κεντάνε στον κλασικό καμβά «λουκάνικο-ψωμάκι» πολλά και διάφορα, οπότε στο κεντρικό τραπέζι και στους ξύλινους πάγκους μέσα κι έξω, στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού, θα βρεθείς τετ-α-τετ μ’ ένα «πειραγμένο» truffle dog (€ 7), που πλαισιώνει το λουκάνικο με μανιτάρια σοτέ και μυρωδάτη μαγιονέζα με λάδι τρούφας, προβολόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και ένα katsu dog (€ 6) που ιαπωνίζει: το λουκάνικο πανάρεται με panko και μετά μπαίνει σε ψωμάκι με wasabi mayo, tonkatsu sauce, τουρσάκι τζίντζερ, λάχανο-καρότο και ψιλοκομμένο φύκι nori.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 2

Aπρόσμενο, πλούσιο, πικάντικο, αποτελεί πολύ καλή περίπτωση. Για κάτι πιο ελαφρύ, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα lobster rolls με ψίχα αστακού (€ 10), μαρούλι, μαγιονέζα με λίγο ξύσμα λεμονιού, αγγουράκι πίκλα και ντομάτα, αν και θα παρατηρήσω ότι μια τέτοια πρόταση μέσα στο «μπόλικο» ψωμί του hot dog χάνεται κάπως, ενώ ένα άλλο… περιτύλιγμα θα ήταν καλύτερο. Οι πιο κλασικοί τύποι μπορείτε να διαλέξετε το πληθωρικό steak house dog (€ 7) με φέτες από flank, σοταρισμένα κρεμμύδια, πιπεριά, τσένταρ και αρκετή μουστάρδα. Αν έχετε σκοπό να κάνετε γερή παρασπονδία, βάλτε δίπλα και τις αμαρτωλές τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους (€ 5,50), που περιχύνονται με chili con carne, λιωμένο τσένταρ και μπέικον, έχοντας από πάνω τους κι ένα τηγανητό αβγό. Την ψαγμένη street spirit(ed) συνταγή συμπληρώνουν κρασιά, ποτά και αρκετά δυνατές μουσικές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.