«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes μας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes σας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 1

Με ασυνήθιστα ensembles κυκλοφορούν τα hot dogs στο μικρό, κολωνακιώτικο «Chef & the dog», με το μαύρο πλακόστρωτο πάτωμα να δίνει την αίσθηση δρόμου, τις μεταλλικές σχάρες να βάζουν τη βιομηχανική πινελιά τους και τα φωτεινά πάνελ να παραπέμπουν σε παράθυρα. Κεντάνε στον κλασικό καμβά «λουκάνικο-ψωμάκι» πολλά και διάφορα, οπότε στο κεντρικό τραπέζι και στους ξύλινους πάγκους μέσα κι έξω, στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού, θα βρεθείς τετ-α-τετ μ’ ένα «πειραγμένο» truffle dog (€ 7), που πλαισιώνει το λουκάνικο με μανιτάρια σοτέ και μυρωδάτη μαγιονέζα με λάδι τρούφας, προβολόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και ένα katsu dog (€ 6) που ιαπωνίζει: το λουκάνικο πανάρεται με panko και μετά μπαίνει σε ψωμάκι με wasabi mayo, tonkatsu sauce, τουρσάκι τζίντζερ, λάχανο-καρότο και ψιλοκομμένο φύκι nori.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 2

Aπρόσμενο, πλούσιο, πικάντικο, αποτελεί πολύ καλή περίπτωση. Για κάτι πιο ελαφρύ, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα lobster rolls με ψίχα αστακού (€ 10), μαρούλι, μαγιονέζα με λίγο ξύσμα λεμονιού, αγγουράκι πίκλα και ντομάτα, αν και θα παρατηρήσω ότι μια τέτοια πρόταση μέσα στο «μπόλικο» ψωμί του hot dog χάνεται κάπως, ενώ ένα άλλο… περιτύλιγμα θα ήταν καλύτερο. Οι πιο κλασικοί τύποι μπορείτε να διαλέξετε το πληθωρικό steak house dog (€ 7) με φέτες από flank, σοταρισμένα κρεμμύδια, πιπεριά, τσένταρ και αρκετή μουστάρδα. Αν έχετε σκοπό να κάνετε γερή παρασπονδία, βάλτε δίπλα και τις αμαρτωλές τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους (€ 5,50), που περιχύνονται με chili con carne, λιωμένο τσένταρ και μπέικον, έχοντας από πάνω τους κι ένα τηγανητό αβγό. Την ψαγμένη street spirit(ed) συνταγή συμπληρώνουν κρασιά, ποτά και αρκετά δυνατές μουσικές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/10/2022

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.