«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes μας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται

Λουκάνικο και ψωμάκι σε πολλά διαφορετικά και πολλές φορές ασυνήθιστα γευστικά remixes σας δίνουν ραντεβού στο Κολωνάκι.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 1

Με ασυνήθιστα ensembles κυκλοφορούν τα hot dogs στο μικρό, κολωνακιώτικο «Chef & the dog», με το μαύρο πλακόστρωτο πάτωμα να δίνει την αίσθηση δρόμου, τις μεταλλικές σχάρες να βάζουν τη βιομηχανική πινελιά τους και τα φωτεινά πάνελ να παραπέμπουν σε παράθυρα. Κεντάνε στον κλασικό καμβά «λουκάνικο-ψωμάκι» πολλά και διάφορα, οπότε στο κεντρικό τραπέζι και στους ξύλινους πάγκους μέσα κι έξω, στο πεζοδρόμιο της Λουκιανού, θα βρεθείς τετ-α-τετ μ’ ένα «πειραγμένο» truffle dog (€ 7), που πλαισιώνει το λουκάνικο με μανιτάρια σοτέ και μυρωδάτη μαγιονέζα με λάδι τρούφας, προβολόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και ένα katsu dog (€ 6) που ιαπωνίζει: το λουκάνικο πανάρεται με panko και μετά μπαίνει σε ψωμάκι με wasabi mayo, tonkatsu sauce, τουρσάκι τζίντζερ, λάχανο-καρότο και ψιλοκομμένο φύκι nori.

«Chef & the dog»»: Tα hot dogs… πειραματίζονται - εικόνα 2

Aπρόσμενο, πλούσιο, πικάντικο, αποτελεί πολύ καλή περίπτωση. Για κάτι πιο ελαφρύ, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα lobster rolls με ψίχα αστακού (€ 10), μαρούλι, μαγιονέζα με λίγο ξύσμα λεμονιού, αγγουράκι πίκλα και ντομάτα, αν και θα παρατηρήσω ότι μια τέτοια πρόταση μέσα στο «μπόλικο» ψωμί του hot dog χάνεται κάπως, ενώ ένα άλλο… περιτύλιγμα θα ήταν καλύτερο. Οι πιο κλασικοί τύποι μπορείτε να διαλέξετε το πληθωρικό steak house dog (€ 7) με φέτες από flank, σοταρισμένα κρεμμύδια, πιπεριά, τσένταρ και αρκετή μουστάρδα. Αν έχετε σκοπό να κάνετε γερή παρασπονδία, βάλτε δίπλα και τις αμαρτωλές τηγανητές πατάτες με τη φλούδα τους (€ 5,50), που περιχύνονται με chili con carne, λιωμένο τσένταρ και μπέικον, έχοντας από πάνω τους κι ένα τηγανητό αβγό. Την ψαγμένη street spirit(ed) συνταγή συμπληρώνουν κρασιά, ποτά και αρκετά δυνατές μουσικές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.