Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια

Γευστικό upgrading για το καφέ-εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης, που σερβίρει πλέον μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο ντεκ του, σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια

Γευστικό upgrading για το καφέ-εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης, που σερβίρει πλέον μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο ντεκ του, σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 1

Με τα σκούρα νερά της, πλαισιωμένη από βράχους και «απαγορευμένες» σπηλιές, η λίμνη της Βουλιαγμένης, έχει... ειδυλλιακή μορφολογία. Την ώρα που φτάσαμε, ο ήλιος ήταν έτοιμος να δύσει κι έβλεπες ακόμη κοπάδια από λιλιπούτεια ψαράκια (Garra Rufa λέγονται) μαζεμένα κοντά στην όχθη. Τα χρώματα στα βράχια ήταν φοβερά. Με το που σουρούπωσε όμως, ατμοσφαιρικά φωτισμένο, το τοπίο έμοιαζε σχεδόν μυστικιστικό. Εκείνη την ώρα στο καφέ-εστιατόριο «Limni», που στρώνει τα τραπέζια του σε ένα στιλάτο ξύλινο ντεκ δίπλα στους κυματισμούς του νερού, με τις instrumental μουσικές σε χαμηλή ένταση στα αφτιά σου, η ρομαντζάδα χτυπάει τιλτ. Φέτος το καλοκαίρι δε, που το μενού έχει συνθέσει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης (chef de cuisine ο Γιάννης Αργυρίου), έχει κανείς έναν έξτρα λόγο να το επιλέξει για δείπνο.

Η κατεύθυνση της κουζίνας είναι ελληνική, με σύγχρονο ύφος και ψαγμένα υλικά – από μπρεζάολα προβατίνας και συκώτι νεροβούβαλου Κερκίνης μέχρι ποντιακό τυρί γαΐς. Πληθωρικά σε γεύσεις κι αρώματα και ταυτόχρονα ελαφριά, τα πιάτα –από το δροσερό μαρινάτο καλαμαράκι μέχρι το ασυνήθιστο ριζότο με γαρίδες, κόκκους espresso και σαμπούκα, ωραία χυλωμένο, πλούσιο και αρωματικό χωρίς να υπερβάλλει, ή το σολομό με βλιτόρυζο– έχουν σίγουρα ανέβει επίπεδο. Υπάρχουν κάποια που χρειάζεται να βρουν τις ισορροπίες τους, όπως το πατελόρυζο (ρύζι με πεταλίδες) ή η σάλτσα από ζελέ μοσχαριού στην ταλιάτα (πολύ δυναμική η παρουσία της ελιάς), σίγουρα όμως έχετε πολλά να δείτε/δοκιμάσετε μέχρι να καταλήξετε σ’ ένα εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης, μια καλοφτιαγμένη πορτοκαλόπιτα, ή ένα σοκολατένιο lake dream με μοσχοκάρυδο και καρδάμωμο.

Και στην περίπτωση πάντως που προτιμήσετε να πάτε το πρωί για ιαματικό μπάνιο (η είσοδος κοστίζει € 10 μέχρι τις 7 μ.μ.) με ολίγον από fish spa –εκείνα τα ψαράκια που λέγαμε επιδίδονται σε φυσική απολέπιση– στα υφάλμυρα νερά της λίμνης και άραγμα κάτω από τις λευκές ομπρέλες, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις πρωινού και, στη συνέχεια, μέχρι τις 5 μ.μ. μεζεδάκια, σαλάτες, ζυμαρικά, καλαμάκια κοτόπουλο που σερβίρονται μέσα σ’ ένα vintage σίδερο ή hot dogs που αριβάρουν σε πιάτο-σκέιτμπορντ.

Λίμνη Βουλιαγμένης, 2108962237

MUST ΓΕΥΣΕΙΣ

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 2

Ρολάκι σαν maki
Είναι... σπανακόρυζο με ντομάτα, αγγουράκι και γάρο, τυλιγμένο σε φύκι νόρι, με ένα κομματάκι μελίχλωρο αβγοτάραχο Τρικαλινού τοποθετημένο από πάνω, να του δίνει πόντους έντασης. Πολύ καλό! (€ 13)

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 3

Καλοκαιρινή σαλάτα
Συνδυάζει γαρίδες με τραγανά μαριναρισμένα κολοκυθάκια, λάιμ και δυόσμο, είναι απλή, δροσερή και ευχάριστη. Για… συνοδούς έχει κυβάκια μπομπότας (€ 12).

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 4

Φιλέτο σολομού
Όταν θέλεις κάτι λάιτ, ο σολομός είναι κλασική επιλογή. Στην προκειμένη, αλλάζει πρόσωπο σερβιρισμένος πάνω σε ένα θαυμάσιο βλιτόρυζο με βελουτέ μάραθου και λέμονγκρας (€ 18).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
29/10/2025

Ovio: Η μικρή Ιταλία του Πάνου Ιωαννίδη είναι νοστιμότερη από ποτέ

Όλα όσα καθιστούν το ιταλικό εστιατόριο του κέντρου, μια σταθερή επιλογή για τους φίλους της κουζίνας της Μπότας.

Τι γεύση αφήνει ένα δείπνο στο υψηλότερο κτίριο της Αθήνας

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα σε comfort ρυθμό και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη νοστιμιά.

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

To Τραπέζι του Σεφ στρώνεται στο Ark

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το δημοφιλές bar restaurant της Γλυφάδας σερβίρει μια φρέσκια πρόταση γεύσης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.