«Εrgon Athens» και στη Mητροπόλεως

Δεύτερη αθηναϊκή έδρα για το γνωστό παντοπωλείο-εστιατόριο των αδερφών Δούζη, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του δυο βήματα από το Σύνταγμα.

«Εrgon Athens» και στη Mητροπόλεως

Όλο και επεκτείνεται το παντοπωλείο-εστιατόριο των αδερφών Δούζη. Δεν έχει πολύ καιρό που εγκαινίασαν ένα «Ergon» στην παλιά πόλη της Ρόδου κι εμφάνισαν, πριν από μερικές ημέρες, ένα ακόμη αθηναϊκό (δεύτερο, μετά τη Νέα Ερυθραία) στο κέντρο. Ο καινούργιος χώρος στη Μητροπόλεως παίζει ανάμεσα στο μοντέρνο και το παραδοσιακό, με μάρμαρο και μωσαϊκό στο μπροστινό του κομμάτι και πιο καθαρές γραμμές στο πίσω καθιστικό, που βλέπει στην Πετράκη.

Το μενού κρατάει κάποιες συνταγές του Δημήτρη Σκαρμούτσου, έχοντας εμπλουτιστεί από τους executive chefs του, Παναγιώτη Ξάνθη και Λευτέρη Αθανασόπουλο. Η έμφαση δίνεται στους μεζέδες –αλείμματα, ποικιλίες, κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, φάβα με σύγκλινο, σχαροτύρι σαγανάκι σε κυπριακή πίτα, καπνιστό σκουμπρί με ψητές πατάτες κ.α. – υπάρχουν όμως και κάποια πιάτα ελληνικής κουζίνας, όπως για παράδειγμα πέτουρα με ραγού από μοσχαρίσιο κιαι χοιρινό κρέας, μανιταροπίλαφο ή σουτζουκάκια, με το νέο τέκνο τής ομολογουμένως μεγάλης οικογένειας να ξεκινά από νωρίς με καφέ και πρωινό. Σύντομα θα σας γράψουμε τις εντυπώσεις μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.