Το pop up εστιατόριο του Βασίλη Καλλίδη στεγάζεται στο χώρο τριών παλιών κρεοπωλείων και είναι... post καντίνα. Κεφτέδες, hot dog, κινόφελ (σαν φαλάφελ από κινόα) και φάση.
Του κολλάς άνετα hashtags όπως #foodporn, #fatforever #gnamgnam και άλλα ανάλογα – και λίγα θα έχεις πει. Το «Uberness», που έστησε ο Βασίλης Καλλίδης με την ομάδα του στο χώρο τριών πρώην κρεοπωλείων μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, είναι μια ευρύχωρη, στεγασμένη pop-up (θα διαρκέσει ένα χρόνο, εξ ου και το ρολόι που μετράει ανάποδα) ρεστο-καντίνα, απλή, κουλ, ακομπλεξάριστη, με πολυκαιρισμένους τοίχους, λάμπες φθορίου, τις λευκές πλαστικές καρέκλες του κλασικού ελληνικού εξοχικού/βεράντας/ταράτσας, μια παλιά ρεκλάμα σε μια γωνιά. Και στο βάθος, ένα μεγάλο τραπέζι, στρωμένο με λευκό πλακάκι, όπου χωράνε πολλοί δίσκοι και χάρτινα κουτιά γεμάτα τραγανούς κεφτέδες, κοτόπουλο τηγανητό με πραγματικά ωραίο πανάρισμα, hot dog υπερπαραγωγή με σάλτσες, τυρί, πίκλες και μπέικον και quinοfel, που είναι σφαιρίδια σαν φαλάφελ, φτιαγμένα από κινόα, με λίγο ρεβίθι και κόλιανδρο, σερβιρισμένα με σάλτσα από ταχίνι. Βάζεις δίπλα –για ισορροπία ή για ξεκάρφωμα– ένα πλαστικό ποτηράκι με guacamole, sour cream και ντοματίνια και μια σαλατίτσα σε χάρτινο κουτί κι έχεις ένα από τα πιο καθαρά και προσεγμένα βρόμικα της πόλης.
«Το 85, παρακαλώ, το 85», ακούγεται, κι εκεί που το 85 παίρνει ανά χείρας την παραγγελία του και δίπλα μας βουτάνε σε χειροποίητη σος τις πατάτες τους, πειραματίζονται με την καυτερή sriracha και γεμίζουν με μπίρα πλαστικά ποτήρια, έρχεται το Grand gateau, που είναι κρουσάν το οποίο ποτίζεται σε γάλα και αβγό, τηγανίζεται, πασπαλίζεται με ζάχαρη και κανέλα και σκεπάζεται με μπόλικη πραλίνα. Είναι τόσο μαξιμαλιστικά –σχεδόν εγκληματικά– γλυκό που δεν μπορείς να φας παραπάνω από μια μπουκιά, αλλά όποιο παιδάκι το βλέπει γυαλίζει το μάτι του.