«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά

Ευχάριστα απροσδόκητη άφιξη στην –κυρίως κρεατοφαγική και πεϊνιρλοκρατούμενη– γευστική σκηνή της Δροσιάς το καινούργιο happy πολυασιατικό εστιατόριο «Cho Cho San».

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά

Ευχάριστα απροσδόκητη άφιξη στην –κυρίως κρεατοφαγική και πεϊνιρλοκρατούμενη– γευστική σκηνή της Δροσιάς το καινούργιο happy πολυασιατικό εστιατόριο «Cho Cho San».

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 1

Σε έναν ψηλοτάβανο casual chic χώρο, πολύ φωτεινό, με ήσυχες γραμμές που τονίζονται από το λευκό χρώμα και το ανοιχτόχρωμο ξύλο, το «Cho Cho San» σερβίρει σε δύο επίπεδα, τη σάλα και το πατάρι του, το οποίο «επιτρέπει» τη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού αιθρίου. Στρογγυλεμένες οι γραμμές παντού, λίγες κόκκινες πινελιές σε κάποια έπιπλα, ανάλαφρα χάλκινα φωτιστικά στο σχήμα υπερμεγέθους κουκουναριού. Τραπεζάκια έξω τώρα το καλοκαίρι, μηδέν φολκλόρ, όλη η χάρη του μίνιμαλ, το οποίο όμως δεν στερεί την οικειότητα που χρειάζεται μια πολύωρη φιλική έξοδος. Το μεγάλο μενού ανθολογεί πιάτα από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, ενώ κάνει κι ένα πέρασμα από την Κορέα.

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 2

Ξεκινώντας από τις πιο κλασικές επιλογές, το κινέζικο γλυκόξινο κοτόπουλο, ο γιαπωνέζικος σολομός teriyaki και το κορεάτικο μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ψημένο στο μαντέμι είναι νόστιμα και φροντισμένα, με σαφή την πρόθεση να ταιριάξουν στον ελληνικό ουρανίσκο, ενώ τα Gyoza dumplings (στον ατμό), με κοτόπουλο και γαρίδα, ίσως θα έπρεπε να είχαν λίγο λεπτότερη ζύμη. Σωστά τα nigiri που έλιωναν στο στόμα, αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του μενού είναι τα makizushi, τα inside out California rolls, δηλαδή τα ρολάκια με αβοκάντο και αγγούρι στη γέμιση (μαζί με τα ψαρικά) και το ρύζι απ’ έξω. Ο κατάλογος διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία από όλα τα είδη σούσι, όλα καλοφτιαγμένα, με έμπνευση και πολύ εντυπωσιακά σε εμφάνιση, που κάποιες φορές μας θύμισαν τη happy πολυχρωμία της ινδικής κουζίνας!

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 3

Ενδιαφέρουσα η σειρά των «Cho Cho Signature», από τα οποία ξεχωρίσαμε το Toku Lava (σολομός, mango chutney και κόκκινες πιπεριές σε mango sauce), το Avocado Split (καβουρόψιχα, αβοκάντο, αγγούρι με επικάλυψη φρέσκου σολομού και unagi sauce) και το Kemuri (καπνιστό χέλι με crispy κρεμμύδι, αγγούρι και επικάλυψη σουσάμι) – εκτός των άλλων και για την υφή του. στην ίδια λογική και τα Jumbo rolls, όπως τα αιθέρια Kabuki tempura rolls, με σολομό, γαρίδα, αβοκάντο, αγγούρι, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου και unagi sauce, και το Κani, με τηγανητό καβουράκι (soft shell), αγγούρι, κρεμμύδι, αβοκάντο, tobiko πορτοκαλί και garlic mayo sauce. Μην προσπεράσετε τις σαλάτες, ιδιαίτερα τη Sonomono, με φύκια μαριναρισμένα, φρέσκο σολομό, ντοματίνια και amaso sauce. Ανοιχτόκαρδο σέρβις, ποτά και κοκτέιλ, κουζίνα που μένει ανοιχτή μέχρι αργά και καλές τιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.