«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά

Ευχάριστα απροσδόκητη άφιξη στην –κυρίως κρεατοφαγική και πεϊνιρλοκρατούμενη– γευστική σκηνή της Δροσιάς το καινούργιο happy πολυασιατικό εστιατόριο «Cho Cho San».

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά

Ευχάριστα απροσδόκητη άφιξη στην –κυρίως κρεατοφαγική και πεϊνιρλοκρατούμενη– γευστική σκηνή της Δροσιάς το καινούργιο happy πολυασιατικό εστιατόριο «Cho Cho San».

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 1

Σε έναν ψηλοτάβανο casual chic χώρο, πολύ φωτεινό, με ήσυχες γραμμές που τονίζονται από το λευκό χρώμα και το ανοιχτόχρωμο ξύλο, το «Cho Cho San» σερβίρει σε δύο επίπεδα, τη σάλα και το πατάρι του, το οποίο «επιτρέπει» τη δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού αιθρίου. Στρογγυλεμένες οι γραμμές παντού, λίγες κόκκινες πινελιές σε κάποια έπιπλα, ανάλαφρα χάλκινα φωτιστικά στο σχήμα υπερμεγέθους κουκουναριού. Τραπεζάκια έξω τώρα το καλοκαίρι, μηδέν φολκλόρ, όλη η χάρη του μίνιμαλ, το οποίο όμως δεν στερεί την οικειότητα που χρειάζεται μια πολύωρη φιλική έξοδος. Το μεγάλο μενού ανθολογεί πιάτα από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, ενώ κάνει κι ένα πέρασμα από την Κορέα.

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 2

Ξεκινώντας από τις πιο κλασικές επιλογές, το κινέζικο γλυκόξινο κοτόπουλο, ο γιαπωνέζικος σολομός teriyaki και το κορεάτικο μοσχάρι μαριναρισμένο σε σόγια και ψημένο στο μαντέμι είναι νόστιμα και φροντισμένα, με σαφή την πρόθεση να ταιριάξουν στον ελληνικό ουρανίσκο, ενώ τα Gyoza dumplings (στον ατμό), με κοτόπουλο και γαρίδα, ίσως θα έπρεπε να είχαν λίγο λεπτότερη ζύμη. Σωστά τα nigiri που έλιωναν στο στόμα, αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του μενού είναι τα makizushi, τα inside out California rolls, δηλαδή τα ρολάκια με αβοκάντο και αγγούρι στη γέμιση (μαζί με τα ψαρικά) και το ρύζι απ’ έξω. Ο κατάλογος διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία από όλα τα είδη σούσι, όλα καλοφτιαγμένα, με έμπνευση και πολύ εντυπωσιακά σε εμφάνιση, που κάποιες φορές μας θύμισαν τη happy πολυχρωμία της ινδικής κουζίνας!

«Cho Cho San»: Aσιατικός εξωτισμός στη Δροσιά - εικόνα 3

Ενδιαφέρουσα η σειρά των «Cho Cho Signature», από τα οποία ξεχωρίσαμε το Toku Lava (σολομός, mango chutney και κόκκινες πιπεριές σε mango sauce), το Avocado Split (καβουρόψιχα, αβοκάντο, αγγούρι με επικάλυψη φρέσκου σολομού και unagi sauce) και το Kemuri (καπνιστό χέλι με crispy κρεμμύδι, αγγούρι και επικάλυψη σουσάμι) – εκτός των άλλων και για την υφή του. στην ίδια λογική και τα Jumbo rolls, όπως τα αιθέρια Kabuki tempura rolls, με σολομό, γαρίδα, αβοκάντο, αγγούρι, τζίντζερ, αβγά χελιδονόψαρου και unagi sauce, και το Κani, με τηγανητό καβουράκι (soft shell), αγγούρι, κρεμμύδι, αβοκάντο, tobiko πορτοκαλί και garlic mayo sauce. Μην προσπεράσετε τις σαλάτες, ιδιαίτερα τη Sonomono, με φύκια μαριναρισμένα, φρέσκο σολομό, ντοματίνια και amaso sauce. Ανοιχτόκαρδο σέρβις, ποτά και κοκτέιλ, κουζίνα που μένει ανοιχτή μέχρι αργά και καλές τιμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.