Ο «Πρόεδρος»: Το κεμπάπ είναι θεσμός

Κεμπάπ, σουτζούκι, παστουρμαλί, λαχματζούν και λοιπά ανατολίτικα εδέσματα σε πολλές και νοστιμότατες εκδοχές, σε μια όμορφη αυλή στη Γλυφάδα.

 Ο «Πρόεδρος»: Το κεμπάπ είναι θεσμός

Κεμπάπ, σουτζούκι, παστουρμαλί, λαχματζούν και λοιπά ανατολίτικα εδέσματα σε πολλές και νοστιμότατες εκδοχές, σε μια όμορφη αυλή στη Γλυφάδα.

 Ο «Πρόεδρος»: Το κεμπάπ είναι θεσμός - εικόνα 1

Γύρω από ένα μικρό κτίσμα των αρχών του προηγούμενου αιώνα και μια παλιά μονοκατοικία με μωσαϊκά, η όμορφη σκεπαστή αυλή με τα δέντρα, το μαγγανοπήγαδο, τις παλιές φωτογραφίες και τις πλεξούδες με τα σκόρδα και τις καυτερές πιπεριές πετυχαίνει το στόχο αποπνέοντας μια καλοδεχούμενη νεο-ρετρό αύρα γειτονιάς του ’50. Κεμπάπ και σουβλάκι σερβίρουν στον «Πρόεδρο» της Γλυφάδας, όπως και σε όλα τα καταστήματα της μίνι αλυσίδας (τέσσερα μαγαζιά), η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «κεμπαπτζίδικον». Το βασικό της πλεονέκτημα είναι όμως ότι όλα τα εδέσματα φτιάχνονται στο δικό τους κρεατοπαρασκευαστήριο στου Ρέντη. Πέρα από τα κεμπάπ που είναι και η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού –δοκιμάσαμε το καϊσερλί, ζουμερό με μια γερή δόση μοσχοβολιστό λιωμένο τυράκι στο εσωτερικό–, οι νόστιμες σούβλες κρεατικών –σις κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό– περνούν πρώτα από μαρινάρισμα και ψήνονται σωστά.

 Ο «Πρόεδρος»: Το κεμπάπ είναι θεσμός - εικόνα 2

Από τα ορεκτικά, ξεχωρίσαμε τα άψογα τραγανά φαλάφελ και το λαχματζούν με λεπτότατη τραγανή ζύμη και φορτωμένο με αρωματικό κιμά – μάλλον το καλύτερο στην Αθήνα. Απολαύσαμε το κρεατωμένο μοσχαρίσιο λουκάνικο στη σχάρα και τη μεγάλη, πολύ ωραία σαλάτα «Πρόεδρος» με ολόφρεσκα λαχανικά, γαλοτύρι και ξηρούς καρπούς. Το παστουρμαλί τους (πίτα Καισαρείας) ήταν στεγνοτηγανισμένο, ενώ γενικά τα εξ Ανατολών αλλαντικά έχουν τη θέση που τους αρμόζει στο μενού – μόνη παρατήρηση, το πικάντικο μοσχοβολιστό σουτζούκι στη σούβλα που ήταν μάλλον παραψημένο. «Για όσους βαριούνται τα μαχαιροπίρουνα», όπως γράφει ο κατάλογος, υπάρχουν και τα τυλιχτά (όχι γύρος όπως έχουν αποφασίσει), αλλά αυτά θα τα δοκιμάσουμε μιαν άλλη φορά. Εκτιμήσαμε το γεγονός ότι τα πιάτα δεν συνοδεύονται από πατάτες αλλά από ψητή ντομάτα, μαϊντανό, αλάδωτες τραγανές πίτες και χοντρό αλάτι καθώς και τη δυνατότητα να παραγγείλεις μισή μερίδα στα κεμπάπ και τα σις.

 Ο «Πρόεδρος»: Το κεμπάπ είναι θεσμός - εικόνα 3

Οι μερίδες είναι πολύ μεγάλες, με 4 σούβλες κεμπάπ ή δύο σις σε καθεμία, και οι τιμές τους πραγματικά πολύ καλές (€ 7,50-7,90). Από τα επιδόρπια, οι πιο λιμπιστικές επιλογές είναι το αρωματικό, ωραία σιροπιασμένο κιουνεφέ και το μαστιχωτό καζάν ντιπί. Ευπρόσδεκτο το σορμπεδάκι λεμόνι για να καθαρίσει η γεύση ανάμεσα στα ψητά και στα γλυκά και πολύ ενημερωμένο, ευγενικό και άμεσο το σέρβις.

Σ. Λαζαρίδη 3, Γλυφάδα, 2108985642

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας ‘κήπος πρωτεΐνης’ μόλις φύτρωσε στο Κολωνάκι

Το πρώτο φυσικό κατάστημα Protein Garden άνοιξε και ακριβώς εκεί δοκιμάσαμε να φτιάξουμε το δικό μας protein bowl.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/09/2025

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο θρυλικός σεφ θα είναι ο κεντρικός καλεσμένος του Gastrosophy Fest στις 19 Οκτωβρίου, με μια σειρά από σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς και της εγχώριας γαστρονομίας να συμπληρώνουν το πρόγραμμα ομιλητών της ημερίδας, που περιλαμβάνει επίσης οινογνωσίες, γευσιγνωσίες, food party και live concert.

Στη Βάρη, για μια ψαροταβέρνα-αποκάλυψη

Στη γειτονιά της κρεατοφαγίας, ένα στέκι με υπέροχη αύρα και θαλασσινή γεύση κάνει τη διαφορά.

Στο Κουκάκι βρίσκεις πια ένα από τα πιο τίμια αθηναϊκά σουβλάκια

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

H Παγκόσμια Ημέρα Αστακού και 5 νόστιμοι τρόποι για να τη γιορτάσεις στην Αθήνα

Από surf n turf παντρέματα αστακού με premium steaks, μέχρι πληθωρικές αστακομακαρονάδες κι αφράτα lobster rolls αυτά τα καλοφαγικά spots της Αθήνας μας δίνουν αφορμές για να βάλουμε την 25η Σεπτεμβρίου στο ημερολόγιό μας.

Cash

Με τον έμπειρο Θάνο Στασινό επί κεφαλής της κουζίνας του, το "Cash" παρουσιάζει φέτος ένα φρεσκαρισμένο κι άκρως ιντριγκαδόρικο γαστρονομικό πρόσωπο, που βάζει το κλασικό στέκι της Κηφισιάς ξανά στο εστιατορικό ραντάρ μας.

Φίνα ιταλική κουζίνα σε ένα από τα πιο όμορφα μπιστρό του κέντρου

Το νέο μενού του Ami, σε επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Δήμου Σαμουράκη, συνδυάζει την comfort ιταλική γεύση με τεχνική και δημιουργικότητα και ανεβάζει την κουζίνα του σε άλλο επίπεδο.