Το «Chefi» πιάνει καλοκαίρι

Βγαίνει στο χαλαρό, προικισμένο με μπόλικο πράσινο κήπο της μονοκατοικίας που το στεγάζει, με νέα πιάτα, συντονισμένα με την εποχή, δίπλα στα οποία, πλέον, αν θέλεις, βάζεις και κάποιο κοκτέιλ.

Το «Chefi» πιάνει καλοκαίρι

Βγαίνει στο χαλαρό, προικισμένο με μπόλικο πράσινο κήπο της μονοκατοικίας που το στεγάζει, με νέα πιάτα, συντονισμένα με την εποχή, δίπλα στα οποία, πλέον, αν θέλεις, βάζεις και κάποιο κοκτέιλ.

Το «Chefi» πιάνει καλοκαίρι - εικόνα 1

Αν κάνει λίγη ψύχρα μπορείς να κάτσεις στο ξύλινο τζαμωτό «περίπερο» που βλέπει από τα παράθυρά του τις φουντωτές φυλλωσιές, αλλά ήδη στο «Chefi the Restaurant», στο Χαλάνδρι, ο κήπος έχει πάρει τη σκυτάλη και το δείπνο έχει για φόντο τη συκιά και τα κυπαρίσσια, με έναν ξύλινο φράχτη από τη μία και πέτρινη μάντρα από την άλλη, που μαζί με τη χαμηλόφωνη μουσική σε βάζουν σε διάθεση εξοχικού relaxing. Σχεδόν ξεχνάς ότι παραδίπλα υπάρχουν πολυκατοικίες.

Ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης κινείται πάντα στο ρυθμό μιας μεσογειακής, διάστικτης με διεθνείς αναφορές κουζίνας που φλερτάρει πού και πού και με την Άπω Ανατολή, συσχετίζοντας κλασικά και σύγχρονα στοιχεία και ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής. Ανάμεσα στις συνταγές που ντεμπουτάρισαν πριν από καμιά δεκαριά μέρες θα βρείτε sashimi styled σολομό με σόγια και μέλι, horseradish, κινόα και μους ταραμά, ένα καλαμάρι σε ελαφρύ ριζότο Thai curry, με πέστο βασιλικού και σαφράν, αλλά και ανάλαφρα κανελόνι καβουριού με αβοκάντο, αγγούρι, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών ή έναν ντάκο σε... remix, με γκασπάτσο ντομάτας, καρπούζι, ταπενάντ ελιάς, ξινομυζήθρα και ελαιόλαδο φρέσκου δυόσμου.

Περνώντας στα καινούργια κυρίως πιάτα που απλώνονται στον καμβά του σεφ, θα συναντήσετε κοτόπουλο σχάρας με νιόκι πατάτας, πεπερονάτα και ελαφριά σος μαριναρισμένης ντομάτας και φρέσκων μυρωδικών, χοιρινό φιλέτο, στη σχάρα κι αυτό, με κροκέτα μελιτζάνας, σελινόριζα, χόρτα και ντρέσινγκ θυμαριού, αλλά και μοσχαρίσια φιλετάκια με πουρέ μανιταριών, μπριάμ λαχανικών, μαρμελάδα κρεμμυδιού και horseradish. Πλέον μάλιστα, η καλοκαιρινή συνταγή του «Chefi» εμπλουτίζεται με κοκτέιλ: Pink Martini, Appletini, Mojito, Caipirinha, Daiquiri μάνγκο, φράουλα ή ροδάκινο, παγωμένη Margarita με λάιμ ή τζίντζερ…

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774.

Oλα... φράουλα

Το «Chefi» πιάνει καλοκαίρι - εικόνα 2

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα αφιερώματα στην κουζίνα του εστιατορίου του Χαλανδρίου, κι αυτή η εβδομάδα δεν αποτελεί εξαίρεση: αγαπημένες, γλυκοφάγωτες και με αντιοξειδωτική δράση, οι φράουλες κάνουν τις πιρουέτες τους προσθέτοντας την κόκκινη πινελιά τους σε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα του ειδικού μενού που θα σερβιριστεί την Τετάρτη 25/5.
Την αρχή θα κάνουν ένα γκασπάτσο φράουλας με αβοκάντο και καβουρόψιχα κι ένα ταμπουλέ φράουλας με κινόα, προσούτο, ανθότυρο και βινεγκρέτ φράουλας, και ακολουθούν ριζότο –τι άλλο;– φράουλας με πράσινα σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδος και χοιρινό φιλέτο με σος φράουλας και μπαλσάμικο, με μουσελίν ανοιξιάτικου αρακά και ψητή μελιτζάνα. Το επιδόρπιο παίζει κι εκείνο στο ίδιο τερέν: είναι τσίζκεϊκ φράουλας με φεγιεντίν και νιφάδες Gianduja. Το κόστος του φραουλο-εμπνευσμένου μενού είναι € 30 το άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.