«Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο

Συνεχίζει μια ιστορία σαράντα χρόνων, γραμμένη με όστρακα, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι.

«Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο

Συνεχίζει μια ιστορία σαράντα χρόνων, γραμμένη με όστρακα, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι.

«Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Είναι γοητευτική αίσθηση να βρίσκεσαι σε ένα χώρο που έχει ξεκινήσει την πορεία του πριν από 40 χρόνια. Διότι ο «Ζέφυρος» ήταν το πρώτο ψαρομάγαζο στο Μικρολίμανο και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έφτιαξε πελατεία που εκτιμάει το κλασικό σε σχέση με το νεωτεριστικό και έρχεται εδώ γιατί εμπιστεύεται τη φρεσκάδα του υλικού και τους ιδιοκτήτες με κλειστά μάτια. Όπως σε όλα τα μικρολιμανιώτικα ψαρομάγαζα έτσι και στον «Ζέφυρο», το σοβαρό κομμάτι του παιχνιδιού παίζεται πάνω στη θάλασσα, στο ξύλινο ντεκ που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου έτοιμου για ταξίδι.

Ξεκινήσαμε το φαγητό μας με ωμά κυδώνια, ζουμερά και φρεσκότατα. Η ταραμοσαλάτα με λευκό είχε στιβαρή γεύση και ανταποκρινόταν θαυμάσια σε μια παραδοσιακή ωραία εκτέλεση. Στην αχινοσαλάτα, το εξαιρετικά παρθένο αρωματικό και πικάντικο ελαιόλαδο ανταγωνιζόταν σοβαρά το ιώδιο και τη μοναδική γεύση του ολόφρεσκου αχινού. Ζητήσαμε τηγανητό γαύρο που ήρθε φιλεταρισμένος και «στεγνός» από λάδι, με την τραγανή πετσούλα του να σκάει στο στόμα. Αρκετά τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά, ας πούμε το κριθαρότο με καραβίδες και ντομάτες που είναι μια από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, αλλά καλύτερα να επενδύσετε στη σχάρα. Το σπαρταριστό ψητό φαγκρί που διαλέξαμε από τη βιτρίνα ήταν εξαιρετικό, αν μάλιστα είχαμε επισημάνει πως προτιμάμε να μην παρατραβήξει η συνομιλία του με τη σχάρα, θα είχαμε απολαύσει ένα τέλειο πιάτο. Στα συν του μαγαζιού γύρω στις 70 ετικέτες κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα και πολλά τσίπουρα και ούζα από όλη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.