
Συνεχίζει μια ιστορία σαράντα χρόνων, γραμμένη με όστρακα, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι.

Είναι γοητευτική αίσθηση να βρίσκεσαι σε ένα χώρο που έχει ξεκινήσει την πορεία του πριν από 40 χρόνια. Διότι ο «Ζέφυρος» ήταν το πρώτο ψαρομάγαζο στο Μικρολίμανο και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έφτιαξε πελατεία που εκτιμάει το κλασικό σε σχέση με το νεωτεριστικό και έρχεται εδώ γιατί εμπιστεύεται τη φρεσκάδα του υλικού και τους ιδιοκτήτες με κλειστά μάτια. Όπως σε όλα τα μικρολιμανιώτικα ψαρομάγαζα έτσι και στον «Ζέφυρο», το σοβαρό κομμάτι του παιχνιδιού παίζεται πάνω στη θάλασσα, στο ξύλινο ντεκ που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου έτοιμου για ταξίδι.
Ξεκινήσαμε το φαγητό μας με ωμά κυδώνια, ζουμερά και φρεσκότατα. Η ταραμοσαλάτα με λευκό είχε στιβαρή γεύση και ανταποκρινόταν θαυμάσια σε μια παραδοσιακή ωραία εκτέλεση. Στην αχινοσαλάτα, το εξαιρετικά παρθένο αρωματικό και πικάντικο ελαιόλαδο ανταγωνιζόταν σοβαρά το ιώδιο και τη μοναδική γεύση του ολόφρεσκου αχινού. Ζητήσαμε τηγανητό γαύρο που ήρθε φιλεταρισμένος και «στεγνός» από λάδι, με την τραγανή πετσούλα του να σκάει στο στόμα. Αρκετά τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά, ας πούμε το κριθαρότο με καραβίδες και ντομάτες που είναι μια από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, αλλά καλύτερα να επενδύσετε στη σχάρα. Το σπαρταριστό ψητό φαγκρί που διαλέξαμε από τη βιτρίνα ήταν εξαιρετικό, αν μάλιστα είχαμε επισημάνει πως προτιμάμε να μην παρατραβήξει η συνομιλία του με τη σχάρα, θα είχαμε απολαύσει ένα τέλειο πιάτο. Στα συν του μαγαζιού γύρω στις 70 ετικέτες κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα και πολλά τσίπουρα και ούζα από όλη τη χώρα.