«Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο

Συνεχίζει μια ιστορία σαράντα χρόνων, γραμμένη με όστρακα, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι.

«Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο

Συνεχίζει μια ιστορία σαράντα χρόνων, γραμμένη με όστρακα, θαλασσινούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι.

«Ζέφυρος» στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Είναι γοητευτική αίσθηση να βρίσκεσαι σε ένα χώρο που έχει ξεκινήσει την πορεία του πριν από 40 χρόνια. Διότι ο «Ζέφυρος» ήταν το πρώτο ψαρομάγαζο στο Μικρολίμανο και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έφτιαξε πελατεία που εκτιμάει το κλασικό σε σχέση με το νεωτεριστικό και έρχεται εδώ γιατί εμπιστεύεται τη φρεσκάδα του υλικού και τους ιδιοκτήτες με κλειστά μάτια. Όπως σε όλα τα μικρολιμανιώτικα ψαρομάγαζα έτσι και στον «Ζέφυρο», το σοβαρό κομμάτι του παιχνιδιού παίζεται πάνω στη θάλασσα, στο ξύλινο ντεκ που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου έτοιμου για ταξίδι.

Ξεκινήσαμε το φαγητό μας με ωμά κυδώνια, ζουμερά και φρεσκότατα. Η ταραμοσαλάτα με λευκό είχε στιβαρή γεύση και ανταποκρινόταν θαυμάσια σε μια παραδοσιακή ωραία εκτέλεση. Στην αχινοσαλάτα, το εξαιρετικά παρθένο αρωματικό και πικάντικο ελαιόλαδο ανταγωνιζόταν σοβαρά το ιώδιο και τη μοναδική γεύση του ολόφρεσκου αχινού. Ζητήσαμε τηγανητό γαύρο που ήρθε φιλεταρισμένος και «στεγνός» από λάδι, με την τραγανή πετσούλα του να σκάει στο στόμα. Αρκετά τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά, ας πούμε το κριθαρότο με καραβίδες και ντομάτες που είναι μια από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, αλλά καλύτερα να επενδύσετε στη σχάρα. Το σπαρταριστό ψητό φαγκρί που διαλέξαμε από τη βιτρίνα ήταν εξαιρετικό, αν μάλιστα είχαμε επισημάνει πως προτιμάμε να μην παρατραβήξει η συνομιλία του με τη σχάρα, θα είχαμε απολαύσει ένα τέλειο πιάτο. Στα συν του μαγαζιού γύρω στις 70 ετικέτες κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα και πολλά τσίπουρα και ούζα από όλη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.