Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe»

Το εστιατόριο της Κηφισιάς γιορτάζει το Hanami –την εξωστρεφή ιαπωνική γιορτή της αναγέννησης και των λουλουδιασμένων κερασιών– με ένα δείπνο με καλό σκοπό την Τρίτη 19/4.

Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe»

Το εστιατόριο της Κηφισιάς γιορτάζει το Hanami –την εξωστρεφή ιαπωνική γιορτή της αναγέννησης και των λουλουδιασμένων κερασιών– με ένα δείπνο με καλό σκοπό την Τρίτη 19/4.

Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe» - εικόνα 1

«Ηana yori dango» λέει ένα παλιό ιαπωνικό ρητό («καλύτερα dumplings παρά λουλούδια»), προτιμώντας την ουσία από την αισθητική. Το Hanami, όμως, στο κλίμα του οποίου έχει σκοπό να μας βάλει με εικόνες και μουσικές το «Τοmoe» την Τρίτη 19/4, εμπλουτίζοντας την γευστική του πρόταση με μια δόση ιαπωνικής κουλτούρας, είναι μια ανοιξιάτικη γιορτή της ομορφιάς που έχει και τα… dumplings της. Οι ανθισμένες κερασιές που βγάζουν κάθε χρόνο τους Ιάπωνες για πικνίκ τα οποία κρατούν μέχρι αργά στα πάρκα και σηματοδοτούν την επιστροφή από τις διακοπές, την αρχή της χρονιάς, την αναγέννηση και την ελπίδα, δίνουν αφορμή για ένα δείπνο με την παρουσία του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα Masuo Nishibayashi και καλό σκοπό.

Ο Χρόνης Δαμαλάς υπογράφει το μενού (€ 44 το άτομο, τα € 10 από τα οποία θα διατεθούν στο σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού») το οποίο ξεκινά με ένα κοκτέιλ με κεράσια, βασιλικό και shochu, Onigiri (ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, nori και παλαιωμένη σόγια με yuzu), για να συνεχίσει με κοτόπουλο karaage με πιπερόριζα και πίκλες, μοσχάρι yakiniku με κολοκύθα και ένα επιδόρπιο ονόματι Sakura (το άνθος της κερασιάς) με κεράσια, λευκή και μαύρη σοκολάτα και shochu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Νικήτας Χατζηρούμπης είναι ένας σεφ που 'γεννήθηκε' στο καφενείο του χωριού

Μία μίνι κουβέντα με τον σεφ του εστιατορίου Khora, στη Γενεύη - έναν ακόμη Έλληνα μάγειρα που ξεχωρίζει στις κουζίνες του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/07/2025

Μακαρονάδες χωρίς πολλά πολλά

Αλλά με γεύση. Βαθιά, αληθινή και ουσιαστική. Τις βρίσκεις στα εστιατόρια της Αθήνας.

Στην Κουρούτα υπάρχει ένα από τα πιο sui generis εστιατόρια της Ελλάδας

Ναι, στην Κουρούτα. Εκεί ακριβώς συναντάς μία από τις πιο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες που παίζουν στη χώρα.

Grand Asia: Νέα άφιξη στη γαστρονομική σκηνή της Ρόδου

Tο Hotel Grande Albergo delle Rose υποδέχεται με φρέσκα νέα τους καλεσμένους αυτό το καλοκαίρι.

"Myrtos by Asimakis": Τι δοκιμάσαμε στο γκραν φινάλε του Symposio at Ark

Για τελευταία εβδομάδα αυτήν τη χρονιά, το Symposio at Ark έστρεψε τα βλέμματα των foodies προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα, με καλεσμένο ένα λονδρέζικο χιτ.

Στο "Κάρδαμο" η παράδοση φοράει τα καλά της

Γεύσεις Μεσσηνίας με σύγχρονη ματιά, κάτω από τα δέντρα του Σταθμού.

Ένα εστιατόριο που 'πετάει' στις Galeries Lafayette

Έως τις 20 Αυγούστου 2025, η Air France ανοίγει ξανά τις πόρτες του pop-up εστιατορίου της στο The Rooftop των Galeries Lafayette Paris Haussmann.