Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe»

Το εστιατόριο της Κηφισιάς γιορτάζει το Hanami –την εξωστρεφή ιαπωνική γιορτή της αναγέννησης και των λουλουδιασμένων κερασιών– με ένα δείπνο με καλό σκοπό την Τρίτη 19/4.

Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe»

Το εστιατόριο της Κηφισιάς γιορτάζει το Hanami –την εξωστρεφή ιαπωνική γιορτή της αναγέννησης και των λουλουδιασμένων κερασιών– με ένα δείπνο με καλό σκοπό την Τρίτη 19/4.

Oι κερασιές ανθίζουν στο «Tomoe» - εικόνα 1

«Ηana yori dango» λέει ένα παλιό ιαπωνικό ρητό («καλύτερα dumplings παρά λουλούδια»), προτιμώντας την ουσία από την αισθητική. Το Hanami, όμως, στο κλίμα του οποίου έχει σκοπό να μας βάλει με εικόνες και μουσικές το «Τοmoe» την Τρίτη 19/4, εμπλουτίζοντας την γευστική του πρόταση με μια δόση ιαπωνικής κουλτούρας, είναι μια ανοιξιάτικη γιορτή της ομορφιάς που έχει και τα… dumplings της. Οι ανθισμένες κερασιές που βγάζουν κάθε χρόνο τους Ιάπωνες για πικνίκ τα οποία κρατούν μέχρι αργά στα πάρκα και σηματοδοτούν την επιστροφή από τις διακοπές, την αρχή της χρονιάς, την αναγέννηση και την ελπίδα, δίνουν αφορμή για ένα δείπνο με την παρουσία του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα Masuo Nishibayashi και καλό σκοπό.

Ο Χρόνης Δαμαλάς υπογράφει το μενού (€ 44 το άτομο, τα € 10 από τα οποία θα διατεθούν στο σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού») το οποίο ξεκινά με ένα κοκτέιλ με κεράσια, βασιλικό και shochu, Onigiri (ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, nori και παλαιωμένη σόγια με yuzu), για να συνεχίσει με κοτόπουλο karaage με πιπερόριζα και πίκλες, μοσχάρι yakiniku με κολοκύθα και ένα επιδόρπιο ονόματι Sakura (το άνθος της κερασιάς) με κεράσια, λευκή και μαύρη σοκολάτα και shochu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
30/09/2022

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.