
Το εστιατόριο της Κηφισιάς γιορτάζει το Hanami –την εξωστρεφή ιαπωνική γιορτή της αναγέννησης και των λουλουδιασμένων κερασιών– με ένα δείπνο με καλό σκοπό την Τρίτη 19/4.

«Ηana yori dango» λέει ένα παλιό ιαπωνικό ρητό («καλύτερα dumplings παρά λουλούδια»), προτιμώντας την ουσία από την αισθητική. Το Hanami, όμως, στο κλίμα του οποίου έχει σκοπό να μας βάλει με εικόνες και μουσικές το «Τοmoe» την Τρίτη 19/4, εμπλουτίζοντας την γευστική του πρόταση με μια δόση ιαπωνικής κουλτούρας, είναι μια ανοιξιάτικη γιορτή της ομορφιάς που έχει και τα… dumplings της. Οι ανθισμένες κερασιές που βγάζουν κάθε χρόνο τους Ιάπωνες για πικνίκ τα οποία κρατούν μέχρι αργά στα πάρκα και σηματοδοτούν την επιστροφή από τις διακοπές, την αρχή της χρονιάς, την αναγέννηση και την ελπίδα, δίνουν αφορμή για ένα δείπνο με την παρουσία του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα Masuo Nishibayashi και καλό σκοπό.
Ο Χρόνης Δαμαλάς υπογράφει το μενού (€ 44 το άτομο, τα € 10 από τα οποία θα διατεθούν στο σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού») το οποίο ξεκινά με ένα κοκτέιλ με κεράσια, βασιλικό και shochu, Onigiri (ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, nori και παλαιωμένη σόγια με yuzu), για να συνεχίσει με κοτόπουλο karaage με πιπερόριζα και πίκλες, μοσχάρι yakiniku με κολοκύθα και ένα επιδόρπιο ονόματι Sakura (το άνθος της κερασιάς) με κεράσια, λευκή και μαύρη σοκολάτα και shochu.