«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 1

Δουλεμένες γεύσεις, ποικιλία και εντυπωσιακές παρουσιάσεις των πιάτων –το γλυφαδιώτικο μεζεδοπωλείο «Mezze» εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε προορισμό που αξίζει τη μετακίνηση για να βρεθείς στα τραπέζια του. Μεγάλη η γκάμα των μεζέδων, με ένα ξεχωριστό section για κρεατομεζέδες και άλλο ένα, μεγαλύτερο, με θαλασσομεζέδες, συν τα ποικίλα άλλα ορεκτικά που παίζουν σε διπλό ταμπλό, αλλά και τις έξυπνες σαλάτες. Στην κουζίνα, ο πολύπειρος και καταξιωμένος σεφ Νίκος Φωτιάδης και δίπλα του ο νεαρός Κωνσταντίνος Μεριάνος δημιουργούν μια σειρά από πιάτα που αξιοποιούν με γευστική δεξιοτεχνία τοπικά υλικά και εδέσματα από όλη την Ελλάδα.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 2
O Νίκος Φωτιάδης επιμελείται την κουζίνα

Από τα πρώτα, απολαύσαμε τα φίνα μαριναρισμένα φιλετάκια τσιπούρας με μαραθόριζα και τα τραγανά παστουρμαδοπιτάκια μαζί με μια ορεκτική σαλάτα με φακές και ξιδάτο χταπόδι, αρωματισμένη όμορφα με λάιμ και τζίντζερ. Από τους κρεατομεζέδες δοκιμάσαμε ένα σπιτικής νοστιμιάς τας κεμπάπ, ενώ η εντυπωσιακή σούβλα (για δύο άτομα) με πολύ σωστά ψημένο και πεντανόστιμο black angus πάνω σε σπιτικές πατάτες είναι στην πραγματικότητα κύριο πιάτο και όχι απλώς μεζές – θα πρέπει να το λάβετε υπ’ όψιν αυτό πριν παραγγείλετε τα θαλασσινά χιτ του μαγαζιού: ένα γλυκύτατο κρητικό λευκό στιφάδο χταποδιού με πορτοκάλι, σκιουφιχτά με κυδώνια, μύδια, κάππαρη και σάλτσα λεμονιού, και καραβιδάκι Χαλκίδας με σάλτσα μουστάρδας.

Όμορφος ο χώρος της ευρύχωρης σάλας φλερτάρει με το ύφος παλιού αστικού σπιτιού με παλιές πόρτες και παντζούρια στους τοίχους και σιδεριές από μπαλκόνια στο ταβάνι και γλυκαίνει από τα ρετρό αντικείμενα, όπως η ξύλινη βιτρίνα με τη ζυγαριά τροφίμων και τις χαρακτηριστικές κόκκινες κονσέρβες ντομάτας Κύκνος, το ξύλο και τα γήινα χρώματα. Από τις τζαμαρίες που περιβάλλουν τον εξωτερικό χώρο της σάλας (το καλοκαίρι γίνεται υπαίθριος) κάνεις χάζι στην πολύβουη Αγγέλου Μεταξά, η μουσική είναι στη σωστή ένταση και τα τραπέζια βρίσκονται σε καλή απόσταση μεταξύ τους ώστε να τρως με την άνεσή σου. Στο σύνολό του, το μεζεδοπωλείο προσφέρει ένα πολύ νόστιμο φαγητό, με καλές πρώτες ύλες και πολύ καλές τιμές, για μια γευστική έξοδο με άποψη.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.