«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα

Τα πιάτα του Νίκου Φωτιάδη στο μεζεδοπωλείο της Αγγέλου Μεταξά σε πάνε βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 1

Δουλεμένες γεύσεις, ποικιλία και εντυπωσιακές παρουσιάσεις των πιάτων –το γλυφαδιώτικο μεζεδοπωλείο «Mezze» εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε προορισμό που αξίζει τη μετακίνηση για να βρεθείς στα τραπέζια του. Μεγάλη η γκάμα των μεζέδων, με ένα ξεχωριστό section για κρεατομεζέδες και άλλο ένα, μεγαλύτερο, με θαλασσομεζέδες, συν τα ποικίλα άλλα ορεκτικά που παίζουν σε διπλό ταμπλό, αλλά και τις έξυπνες σαλάτες. Στην κουζίνα, ο πολύπειρος και καταξιωμένος σεφ Νίκος Φωτιάδης και δίπλα του ο νεαρός Κωνσταντίνος Μεριάνος δημιουργούν μια σειρά από πιάτα που αξιοποιούν με γευστική δεξιοτεχνία τοπικά υλικά και εδέσματα από όλη την Ελλάδα.

«Mezze Glyfada»: μεζέδες με τοπικά χρώματα - εικόνα 2
O Νίκος Φωτιάδης επιμελείται την κουζίνα

Από τα πρώτα, απολαύσαμε τα φίνα μαριναρισμένα φιλετάκια τσιπούρας με μαραθόριζα και τα τραγανά παστουρμαδοπιτάκια μαζί με μια ορεκτική σαλάτα με φακές και ξιδάτο χταπόδι, αρωματισμένη όμορφα με λάιμ και τζίντζερ. Από τους κρεατομεζέδες δοκιμάσαμε ένα σπιτικής νοστιμιάς τας κεμπάπ, ενώ η εντυπωσιακή σούβλα (για δύο άτομα) με πολύ σωστά ψημένο και πεντανόστιμο black angus πάνω σε σπιτικές πατάτες είναι στην πραγματικότητα κύριο πιάτο και όχι απλώς μεζές – θα πρέπει να το λάβετε υπ’ όψιν αυτό πριν παραγγείλετε τα θαλασσινά χιτ του μαγαζιού: ένα γλυκύτατο κρητικό λευκό στιφάδο χταποδιού με πορτοκάλι, σκιουφιχτά με κυδώνια, μύδια, κάππαρη και σάλτσα λεμονιού, και καραβιδάκι Χαλκίδας με σάλτσα μουστάρδας.

Όμορφος ο χώρος της ευρύχωρης σάλας φλερτάρει με το ύφος παλιού αστικού σπιτιού με παλιές πόρτες και παντζούρια στους τοίχους και σιδεριές από μπαλκόνια στο ταβάνι και γλυκαίνει από τα ρετρό αντικείμενα, όπως η ξύλινη βιτρίνα με τη ζυγαριά τροφίμων και τις χαρακτηριστικές κόκκινες κονσέρβες ντομάτας Κύκνος, το ξύλο και τα γήινα χρώματα. Από τις τζαμαρίες που περιβάλλουν τον εξωτερικό χώρο της σάλας (το καλοκαίρι γίνεται υπαίθριος) κάνεις χάζι στην πολύβουη Αγγέλου Μεταξά, η μουσική είναι στη σωστή ένταση και τα τραπέζια βρίσκονται σε καλή απόσταση μεταξύ τους ώστε να τρως με την άνεσή σου. Στο σύνολό του, το μεζεδοπωλείο προσφέρει ένα πολύ νόστιμο φαγητό, με καλές πρώτες ύλες και πολύ καλές τιμές, για μια γευστική έξοδο με άποψη.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.