Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα

Με αυθεντικά ταϊλανδέζικα πιάτα, την κονσόλα να κινείται σε έθνικ ακούσματα, τα ωραία κοκτέιλ του Πάνου και τη χαρισματική παρουσία του Ρωμανού Λόκτεβ, ενός εκ των ιδιοκτητών, κάνεις ένα ωραίο εξωτικό γευστικό ταξίδι, μόλις λίγα βήματα από την Πειραιώς.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα

Κόκκινο στους εξωτερικούς τοίχους, κόκκινο και στους εσωτερικούς, δυνατό γαλαζο-πράσινο στο ταβάνι, μπαμπού, παγώνια και γυναικεία ειδώλια στους τοίχους, πλεκτά φωτιστικά. Ο εξωτισμός του χώρου είναι χαλαρωτικός και δεν ξεπέφτει σε ευτελές φολκλόρ. Ο κατάλογος μιξάρει ταϊλανδέζικα και κινέζικα πιάτα, οπότε αν θέλετε να εστιάσετε στην Thai κουζίνα, καλύτερα να το δηλώσετε και να αφεθείτε να σας κατευθύνει ο νεαρός Πάνος Σταυρόπουλος, δραστήριος υπεύθυνος σάλας.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 1

Δοκιμάσαμε Thai fresh rolls (spring rolls που δεν τηγανίζονται) με τραγανή γέμιση από φρέσκα λαχανικά και δυνατή tamarind sauce, την εξαιρετικά αρωματική σούπα tom kha kai με κοτόπουλο, μανιτάρια, γάλα καρύδας και galangal και pad Thai noodles, το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας και αγαπημένο street food, εδώ με γαρίδες και τόφου, που συνοδεύεται από διάφορα αρτύματα (ζάχαρη, φιστίκι αράπικο τριμμένο, καρύδα, τσίλι), ώστε να φέρετε τη γεύση στα μέτρα σας – κάτι που, αν και αποτελεί εγγενές στοιχείο της Thai κουζίνας, πολύ σπάνια το βλέπουμε στα ασιατικά εστιατόρια της Ελλάδας.

Andaman: thai trip στα Κάτω Πετράλωνα - εικόνα 2

Η τραγανή πάπια με βασιλικό ήταν ζουμερή και όσο… τραγανή περιμέναμε και το beef satay, δηλαδή σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα σε μπαχαρικά και γάλα καρύδας με τη συνοδεία σάλτσας από αράπικο φιστίκι, αν και νόστιμα, θα τα προτιμούσαμε στην ορίτζιναλ εκδοχή τους, χωρίς την προσθήκη ανανά και πιπεριάς. Με την κονσόλα να κινείται σε έθνικ ακούσματα, τα ωραία κοκτέιλ του Πάνου και τη χαρισματική παρουσία του Ρωμανού Λόκτεβ, ενός εκ των ιδιοκτητών, κάνεις ένα ωραίο εξωτικό γευστικό ταξίδι, μόλις λίγα βήματα από την Πειραιώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.