Ανανεωμένος «Κούβελος» στο Κουκάκι

Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία και μια όμορφη λουλουδιαστή αυλή συνεχίζει κρατώντας τις κλασικές σπεσιαλιτέ της και προσθέτοντας καινούργιες γεύσεις.

Ανανεωμένος «Κούβελος» στο Κουκάκι

Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία και μια όμορφη λουλουδιαστή αυλή συνεχίζει κρατώντας τις κλασικές σπεσιαλιτέ της και προσθέτοντας καινούργιες γεύσεις.

Ανανεωμένος «Κούβελος» στο Κουκάκι - εικόνα 1

Η πασίγνωστη και πολύ ατμοσφαιρική ταβέρνα ξεκίνησε την υπερεκατόχρονη πορεία της το 1908 στην οδό Λεμπέση στου Μακρυγιάννη, ενώ από το 2003 συνεχίζει την ιστορία της στο Κουκάκι, σε ένα κτίριο από τα τέλη του 19ου αιώνα, υπέροχα φροντισμένο και με πανέμορφη λουλουδιασμένη αυλή του. Πριν ακόμα δοκιμάσουμε το φαγητό, μας γοήτευσαν τα λευκά βαμβακερά τραπεζομάντιλα και οι κολλαριστές πετσέτες Επί της ουσίας τώρα. Στον κατάλογο παραμένουν οι σπεσιαλιτέ που έκαναν τον «Κούβελο» διάσημο, δηλαδή το «ροζμπίφ», το μαριναρισμένο κοκοράκι στα κάρβουνα, οι μαρουλοντολμάδες. Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, κολοκυθοκεφτέδες, πιτάκια

Καισαρείας και τυροπιτάκια, εκτιμήσαμε τα τελευταία για τη φίνα γεύση και το αλάδωτο τηγάνι, ενώ μας άρεσε και η λεπτή γεύση του χειροποίητου λουκάνικου Σαρρής που φτιάχνεται για λογαριασμό του μαγαζιού. Στα κυρίως, απολαύσαμε το πολύ μαλακό και νόστιμο ριγανάτο κατσικάκι γάστρας με τις τραγανές πατάτες και το μεγάλο, όλο κρέας, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Συμπαθητικό το χουνκιάρ μπεγιεντί, που θα μας άρεσε περισσότερο αν δεν ήταν τόσο έντονο το καπνιστό στοιχείο στον πουρέ μελιτζάνας. Ψημένη όπως έπρεπε η μοσχαρίσια γάλακτος, μαλακιά και νοστιμότατη (και πολύ καλό το κρέας). Απροσδόκητη ευτυχία, η μουσική –blues, country και jazz– που γίνεται live με σαξόφωνο και πιάνο στις 9 μ.μ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο (από τις 11 και μετά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεμπέτικα και έντεχνο). Σημειώστε ότι από τον Μάρτιο, οι τιμές αλλάζουν προς τα κάτω – προσαρμογή στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, 2114052418.

Περισσότερες πληροφορίες

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/11/2025

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.