Ανανεωμένος «Κούβελος» στο Κουκάκι

Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία και μια όμορφη λουλουδιαστή αυλή συνεχίζει κρατώντας τις κλασικές σπεσιαλιτέ της και προσθέτοντας καινούργιες γεύσεις.

Ανανεωμένος «Κούβελος» στο Κουκάκι

Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία και μια όμορφη λουλουδιαστή αυλή συνεχίζει κρατώντας τις κλασικές σπεσιαλιτέ της και προσθέτοντας καινούργιες γεύσεις.

Ανανεωμένος «Κούβελος» στο Κουκάκι - εικόνα 1

Η πασίγνωστη και πολύ ατμοσφαιρική ταβέρνα ξεκίνησε την υπερεκατόχρονη πορεία της το 1908 στην οδό Λεμπέση στου Μακρυγιάννη, ενώ από το 2003 συνεχίζει την ιστορία της στο Κουκάκι, σε ένα κτίριο από τα τέλη του 19ου αιώνα, υπέροχα φροντισμένο και με πανέμορφη λουλουδιασμένη αυλή του. Πριν ακόμα δοκιμάσουμε το φαγητό, μας γοήτευσαν τα λευκά βαμβακερά τραπεζομάντιλα και οι κολλαριστές πετσέτες Επί της ουσίας τώρα. Στον κατάλογο παραμένουν οι σπεσιαλιτέ που έκαναν τον «Κούβελο» διάσημο, δηλαδή το «ροζμπίφ», το μαριναρισμένο κοκοράκι στα κάρβουνα, οι μαρουλοντολμάδες. Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, κολοκυθοκεφτέδες, πιτάκια

Καισαρείας και τυροπιτάκια, εκτιμήσαμε τα τελευταία για τη φίνα γεύση και το αλάδωτο τηγάνι, ενώ μας άρεσε και η λεπτή γεύση του χειροποίητου λουκάνικου Σαρρής που φτιάχνεται για λογαριασμό του μαγαζιού. Στα κυρίως, απολαύσαμε το πολύ μαλακό και νόστιμο ριγανάτο κατσικάκι γάστρας με τις τραγανές πατάτες και το μεγάλο, όλο κρέας, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Συμπαθητικό το χουνκιάρ μπεγιεντί, που θα μας άρεσε περισσότερο αν δεν ήταν τόσο έντονο το καπνιστό στοιχείο στον πουρέ μελιτζάνας. Ψημένη όπως έπρεπε η μοσχαρίσια γάλακτος, μαλακιά και νοστιμότατη (και πολύ καλό το κρέας). Απροσδόκητη ευτυχία, η μουσική –blues, country και jazz– που γίνεται live με σαξόφωνο και πιάνο στις 9 μ.μ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο (από τις 11 και μετά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεμπέτικα και έντεχνο). Σημειώστε ότι από τον Μάρτιο, οι τιμές αλλάζουν προς τα κάτω – προσαρμογή στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, 2114052418.

Περισσότερες πληροφορίες

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.