
Μια ταβέρνα με μεγάλη ιστορία και μια όμορφη λουλουδιαστή αυλή συνεχίζει κρατώντας τις κλασικές σπεσιαλιτέ της και προσθέτοντας καινούργιες γεύσεις.

Η πασίγνωστη και πολύ ατμοσφαιρική ταβέρνα ξεκίνησε την υπερεκατόχρονη πορεία της το 1908 στην οδό Λεμπέση στου Μακρυγιάννη, ενώ από το 2003 συνεχίζει την ιστορία της στο Κουκάκι, σε ένα κτίριο από τα τέλη του 19ου αιώνα, υπέροχα φροντισμένο και με πανέμορφη λουλουδιασμένη αυλή του. Πριν ακόμα δοκιμάσουμε το φαγητό, μας γοήτευσαν τα λευκά βαμβακερά τραπεζομάντιλα και οι κολλαριστές πετσέτες Επί της ουσίας τώρα. Στον κατάλογο παραμένουν οι σπεσιαλιτέ που έκαναν τον «Κούβελο» διάσημο, δηλαδή το «ροζμπίφ», το μαριναρισμένο κοκοράκι στα κάρβουνα, οι μαρουλοντολμάδες. Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, κολοκυθοκεφτέδες, πιτάκια
Καισαρείας και τυροπιτάκια, εκτιμήσαμε τα τελευταία για τη φίνα γεύση και το αλάδωτο τηγάνι, ενώ μας άρεσε και η λεπτή γεύση του χειροποίητου λουκάνικου Σαρρής που φτιάχνεται για λογαριασμό του μαγαζιού. Στα κυρίως, απολαύσαμε το πολύ μαλακό και νόστιμο ριγανάτο κατσικάκι γάστρας με τις τραγανές πατάτες και το μεγάλο, όλο κρέας, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Συμπαθητικό το χουνκιάρ μπεγιεντί, που θα μας άρεσε περισσότερο αν δεν ήταν τόσο έντονο το καπνιστό στοιχείο στον πουρέ μελιτζάνας. Ψημένη όπως έπρεπε η μοσχαρίσια γάλακτος, μαλακιά και νοστιμότατη (και πολύ καλό το κρέας). Απροσδόκητη ευτυχία, η μουσική –blues, country και jazz– που γίνεται live με σαξόφωνο και πιάνο στις 9 μ.μ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο (από τις 11 και μετά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεμπέτικα και έντεχνο). Σημειώστε ότι από τον Μάρτιο, οι τιμές αλλάζουν προς τα κάτω – προσαρμογή στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση.
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, 2114052418.