«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό

Φαγητό με street food αναφορές, προσεγμένο, με… πλούσια τα ελέη του, στον «αστικό κήπο» της οδού Αρματολών και Κλεφτών.

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό

Φαγητό με street food αναφορές, προσεγμένο, με… πλούσια τα ελέη του, στον «αστικό κήπο» της οδού Αρματολών και Κλεφτών.

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό - εικόνα 1

Ο Στέφανος Στεφανίδης είναι ντράμερ στους Puta Volcano. Είναι όμως και μάγειρας. Και «ροκάρει» στην κουζίνα του «48 Urban Garden», στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, το οποίο, με το χαρακτηριστικό μεταλλικό Airstream trailler, τα δέντρα στις γλάστρες, το πράσινο «χαλί» των τοίχων και την εσωτερική αυλή, την οποία τώρα το χειμώνα τη χαζεύεις από το τζάμι, σου δίνει την αίσθηση ντιζαϊνάτου κήπου. Από τότε που ξεκίνησε, οι επιλογές φαγητού έχουν πληθύνει. Δεν είναι όμως μόνο πλούσιο το ρεπερτόριό του. Είναι πλούσια και τα… ελέη του.

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό - εικόνα 2

O σεφ φτιάχνει μεν μια δροσερή σαλάτα με κινόα, πιπεριά Φλωρίνης, τραγανό προσούτο, φύλλα βαλεριάνας και μάνγκο, όπως φτιάχνει και ένα ταρτάρ σολομού με αβοκάντο και κρέμα με άρωμα λευκής τρούφας, ή μια πολύ νόστιμη σαλάτα με ντοματίνια, γλιστρίδα, ελιές, κάππαρη, καππαρόφυλλα και κατσικίσιο τυρί, μπορεί όμως να γίνει και εκρηκτικά… μαξιμαλιστικός (volcanic γαρ).

«48 Urban Garden»: ντιζαϊνάτο και πληθωρικό - εικόνα 3

Ικανό πληθωρικό παράδειγμα, το γλυκοπικάντικο «65 Napkins» με σκορδόψωμο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, τραγανό μπέικον, μαρμελάδα τσίλι και χειροποίητη μαγιονέζα. Αλλά και το Steve’s supreme tortilla burger, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον και γαρίδες jumbo που μαρινάρονται σε miso, κλεισμένα σε φακελάκι τορτίγιας, που δίπλα του έχει πατάτες σε κουβαδάκι, χτυπάει drum sticks σχεδόν… υπερβολής. Μπορείτε να κλείσετε με σφαίρα σοκολάτας, μπορείτε και να συνεχίσετε το νυχτερινό κομψό πικνίκ με ένα ακόμη από τα κοκτέιλ του μπαρ.

Περισσότερες πληροφορίες

48 Urban Garden

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς λένε, αλήθεια, το brunch στα κρητικά;

Απαντήσεις δίνει ο Μιχάλης Χάσικος στο Go Brunch του Hyatt Regency Thessaloniki και στο εστιατόριο Αμβροσία, στις 18 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2025

Στη Μεταμόρφωση υπάρχει μια αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Διόλου τυχαία, έχει χτίσει φανατικό καρνιβορικό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας.

Ρετρό: Τα εστιατόρια και οι σεφ που σημάδεψαν τα αθηναϊκά 90s

Η επανάσταση της ελληνικής κουζίνας, οι Χρυσοί Σκούφοι και τα πρώτα αστέρια Michelin, οι ήρωες-γευσιπλάστες και όλα όσα έκαναν σημαντική τη δεκαετία του 1990 στα ευ τρώγειν δρώμενα.