Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια

Την Τετάρτη 27/1 τα δημιουργικά πιάτα του Γκίκα Ξενάκη ζευγαρώνουν με παλαιωμένα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Το «Αleria» σε BoρΟινά μονοπάτια - εικόνα 1

Στο πλαίσιο των φετινών ΒορΟινών, το κομψό εστιατόριο του Μεταξουργείου προτείνει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικά και οινικά μενού, που «δένει» τα – σύγχρονης αντίληψης μεν, που πατάνε όμορφα στην παράδοση δε– ελληνικά πιάτα του σεφ Γκίκα Ξενάκη με μια σειρά από σπάνια, παλαιωμένα κρασιά οινοπαραγωγών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδας». Την Τετάρτη 27/1 στο «Aleria» η ώριμη πλευρά του γοητευτικά ιδιοσυγκρασιακού Ξινόμαυρου, όπως θα δείτε παρακάτω, έχει την τιμητική του. Όσο για το κόστος συμμετοχής, είναι € 66 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Δαμασκηνός 1997 (Ξινόμαυρο)- Κτήμα Βαένι Νάουσα
Βελουτέ σούπα από ζωμό μοσχαριού και παντζάρια, ψητός καβουρμάς, σελινόριζα και λάδι εστραγκόν

Κτήμα Φουντή 2000 (Ξινόμαυρο) - Κτήμα Φουντή
Ορτύκι Γρεβενών με κρέμα από μανιτάρια, κρεμμυδοντολμάς με κινόα και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ

Γιαννακοχώρι 2001 (Ξινόμαυρο, Μerlot) - Kτήμα Κυρ Γιάννη
Αρνάκι σιγοψημένο, κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ και καπαρόφυλλα

Κτήμα Βογιατζή 2007 (Ξινόμαυρο) – Κτήμα Βογιατζή
Μάγουλο χοιρινό μαγειρεμένο με ξινόμαυρο και πράσινες ελιές, κρέμα πατάτας και σαλάτα με φακές

Μπαμπάς σε σιρόπι ανανά με τσίπουρο, κρέμα βανίλιας και κονφί περγαμόντο

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;