«Βacoa»: steaks με λατινοαμερικάνικο αέρα

Το καινούργιο steak house του Κεφαλαρίου έχει στο επίκεντρο της κουζίνας του το αργεντίνικο Black Angus.

«Βacoa»: steaks με λατινοαμερικάνικο αέρα

Το καινούργιο steak house του Κεφαλαρίου έχει στο επίκεντρο της κουζίνας του το αργεντίνικο Black Angus.

«Βacoa»: steaks με λατινοαμερικάνικο αέρα - εικόνα 1

Εμπνευσμένη από τους gauchos, τους καουμπόηδες των λατινοαμερικάνικων pampas, είναι η διακόσμηση του steak house που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο καιρό στο Κεφαλάρι. Στο «Βacoa» καναπέδες-σεπαρέ, υφάσματα με λατινοαμερικάνικα μοτίβα και δέρματα πλαισιώνουν μια κουζίνα με αργεντίνικη βάση, που εμπλουτίζεται όμως με στοιχεία από τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα και την Κολομβία. Huevos rancheros, τηγανητή casava και empanadas προλογίζουν τα κυρίως κρεατικά, όπως ojo de bife (rib eye), διάφραγμα, πικάνια, διάφορες εκδοχές βραζιλιάνικης σούβλας, tomahawk, bife ancho (Porter house), και η λίστα συνεχίζεται σ’ ένα εστιατόριο που δείχνει να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό. Πολλά από τα κρέατα τεμαχίζονται δίπλα στο τραπέζι σας, σε ένα πάγκο κοπής του χασάπη με ροδάκια, η λίστα κρασιών φτάνει τις ογδόντα ετικέτες, ενώ τα κοκτέιλ του σας επιτρέπουν να κινηθείτε και σε αυτή την τροχιά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/09/2022

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.