«Παραλήγουσα»: η μεζεδο-λιστα είναι… μακρά

Ένα παρεΐστικο ουζερί-μεζεδοπωλείο, βαμμένο στα χρώματα του φύλλου της ελιάς και του σάπιου μήλου έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην οδό Λυκαβηττού.

«Παραλήγουσα»: η μεζεδο-λιστα είναι… μακρά

Ένα παρεΐστικο ουζερί-μεζεδοπωλείο, βαμμένο στα χρώματα του φύλλου της ελιάς και του σάπιου μήλου έκανε πριν από λίγες ημέρες την εμφάνισή του στην οδό Λυκαβηττού. Στην «Παραλήγουσα» μπορείς να καθίσεις στα τραπέζια –ένα εκ των οποίων μοναστηριακό – στο ισόγειο και στο πατάρι, αλλά κι έξω σε ένα ντεκ που ζεσταίνεται με σόμπες. Το μωσαϊκό, ένα μπαρ-μπουφές κι ένας πολυέλαιος του 1850 που πλέον δουλεύει με ηλεκτρικό δίνουν τόνο χαλαρά νοσταλγικό, φτιάχνοντας σκηνικό για φάβα Σαντορίνης, τσιροσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες Νισύρου, γαριδοπιτάκια, σουτζούκι αρμένικο, λουκουμάδες μπακαλιάρου και θράψαλο, κεφτεδάκια, τηγανιές κι άλλα που παραδοσιακά κάνουν παρέα σε ούζα, τσίπουρα και κρασιά. Άμεσα θα ξεκινήσουν και live (έντεχνα λαϊκά και ρεμπέτικα) κάθε Παρασκευή απόγευμα και Κυριακή μεσημέρι .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

25/11/2022

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".