O τριάστερος Εmmanuel Renaut για δύο βράδια στη «Σπονδή»

Το διακεκριμένο Γάλλο σεφ του «Le Flocon de Sel» στη Megeve φιλοξενεί η «Σπονδή» την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16/12.

O τριάστερος Εmmanuel Renaut για δύο βράδια στη «Σπονδή»

Ένα σημαντικό Γάλλο σεφ φιλοξενεί η «Σπονδή» την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16/12. Τις δύο αυτές βραδιές ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Emmanuel Renaut του «Le Flocon de Sel » (Μegeve) θα ξετυλίξει την κομψή, εμπνευσμένη από το terroir της Άνω Σαβοϊας κουζίνα του, μέσα από ένα μενού (€ 120 το άτομο) υψηλής γαστρονομίας με αλπικό αέρα: amuse bouches με αρώματα βουνού, χαβιάρι κάτω από λεπτή κρούστα πάγου με άρωμα από βότκα και λεμόνι, τοπιναμπούρ σε κονσομέ βουτύρου αρωματισμένο με γαρύφαλλο και μαύρη τρούφα, φιλέτο ζαρκάδι σε σάλτσα Grand Veneur...

Το μενού

Καλωσόρισμα με αρώματα βουνού

Χαβιάρι κάτω από λεπτή κρούστα πάγου με άρωμα από βότκα και λεμόνι

Τοπιναμπούρ σε κονσομέ βουτύρου αρωματισμένο με γαρύφαλλο και μαύρη τρούφα

Χτένια σε κρούστα

Φιλέτο ζαρκάδι σε σάλτσα Grand Veneur

Φρέσκο τυρί από την Megeve με γλυκόριζα σε κρούστα καφέ από ρίζα τσικορί, φρούτα λαχανικά και βότανα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.