Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο

Η δημιουργική κρητική κουζίνα του Γιώργου Στυλιανουδάκη αποκτά σε λίγο καιρό καινούργια έδρα στην περιοχή του «Hilton», στο χώρο όπου βρίσκουμε αυτή τη στιγμή το «Αλάτσι».

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο

Η δημιουργική κρητική κουζίνα του Γιώργου Στυλιανουδάκη αποκτά σε λίγο καιρό καινούργια έδρα στην περιοχή του «Hilton».

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ετοιμάζει εστιατόριο - εικόνα 1

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης έψαχνε καιρό το κατάλληλο περιβάλλον στην Αθήνα για να στεγάσει την δημιουργική κρητική κουζίνα του – την τελευταία φορά που τη δοκιμάσαμε ήταν στο «La Terrasse» του ξενοδοχείου «Πεντελικόν». Πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο του «Ο δρόμος προς τη σύγχρονη κρητική γαστρονομία» συστήνοντας και γραπτά τη γευστική του φιλοσοφία. Τώρα ο ταλαντούχος σεφ ετοιμάζεται να την παρουσιάσει σε ένα καινούργιο εστιατόριο που θα φέρει το όνομά του.

Θα το δούμε είτε κάποια στιγμή μέσα στις γιορτές είτε στις αρχές του καινούργιου χρόνου πίσω από το «Hilton», στο χώρο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το «Αλάτσι». Οι εργασίες δεν άρχισαν ακόμη αλλά ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ήδη έχει σχεδιάσει ένα menu degustation εννιά πιάτων – «για να κάνεις το ταξίδι σου». Με εκείνο το «ταξίδι» εννοεί ένα τετ α τετ με μια μαγειρική με όμορφα γραμμένη (τοπική) ελληνικότητα, που συνδυάζει σύγχρονες ιδέες, υψηλές τεχνικές και κρητικές πρώτες ύλες, την οποία περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την (ξανα)γευτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.