Ο Pascal Sanchez ξανά στο «F+W»

Επιστρέφει ως guest chef στο γαστρονομικό σπίτι του φίλου του Οlivier Campanha με ένα αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez ξανά στο «F+W»

Επιστρέφει ως guest chef στο γαστρονομικό σπίτι του φίλου του Οlivier Campanha με ένα αστέρι Michelin.

Ο Pascal Sanchez ξανά στο «F+W» - εικόνα 1

Ο Pascal Sanchez έρχεται και πάλι στην Αθήνα για τρεις βραδιές, στις 10, 11 και 12/11, και με ένα γαστρονομικό «τρόπαιο» στη βαλίτσα του: το εστιατόριό του «Μia» (είναι το όνομα της κόρης του) στο Μονπελιέ απέκτησε το πρώτο του αστέρι Μιchelin. Μια πρώτη επαφή με το μαγειρικό στιλ του Γάλλου σεφ είχαμε πέρυσι. Μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις όταν ήρθε για μερικές μέρες στην Αθήνα για να δημιουργήσει ένα ειδικό μενού μαζί με τον φίλο του Olivier Campanha, με τον οποίο μοιράζονται, εκτός από γαστρονομικές ανησυχίες, και τον ίδιο μέντορα, τον σπουδαίο Pierre Gagnaire. Τώρα επιστρέφει υποσχόμενος ένα ενδιαφέρον τριήμερο. Θα παρουσιάσει, πάντα στο «F+W by Olivier Campanha», κάποια χαρακτηριστικά πιάτα του αστεράτου εστιατορίου του, η κουζίνα του οποίου αντλεί έμπνευση από το γαλλικό Νότο, την Ισπανία και την Ιταλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.