«Ακάκιε», τα μακαρόνια να ’ναι…

…Παλαιού Φαλήρου. Το νέο εστιατόριο στην οδό Αγίας Τριάδας, από την ομάδα του «Κυρ-Αρίστου», αγαπάει τα ζυμαρικά αλά ελληνικά.

«Ακάκιε», τα μακαρόνια να ’ναι…

…Παλαιού Φαλήρου. Το νέο εστιατόριο στην οδό Αγίας Τριάδας, από την ομάδα του «Κυρ-Αρίστου», αγαπάει τα ζυμαρικά αλά ελληνικά.

«Ακάκιε», τα μακαρόνια να ’ναι… - εικόνα 1

Το όνομα αυτού του νέου «ναού» της μακαρονάδας με τα μανουάλια και τους «μοναστηριακούς» πάγκους παραπέμπει σε μια καμπάνια της Misko που άφησε εποχή στη διαφημιστική ιστορία της Ελλάδας. Ο «Ακάκιος» εστιάζει στα ελληνικά ζυμαρικά (μακαρόνια με κιμά ή με ροζμπίφ, πεκορινάδα με πεκορίνο Αμφιλοχίας, σκιουφιχτά με στακοβούτυρο και ξινομυζήθρα κ.α.), θα βρεις όμως και πίτσες με ελληνικά υλικά όπως με παστουρμά και κασέρι Μυτιλήνης, χωριάτικη, με φέτα, ντομάτα, πιπεριά και ελαιόλαδο, ακόμη και πίτσα «γιαουρτλού» με σουτζούκι και κασέρι. Το τελευταίo έχει τη βάση του, μια που το εστιατόριο έστησε η ομάδα του «Κυρ-Αρίστου», που ως κεμπαμπτζίδικο μια αγάπη στα ανατολίτικα την έχει. Οι δε σερβιτόροι είναι ντυμένοι μοναχοί. Νηστεία πάντως, από ό,τι φαίνεται, δεν προτείνουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.