Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό

Πολύ νόστιμος χώρος –«salero» άλλωστε θα πει αλατιέρα, κελάρι αλατιού, όπως και γευστικό στα ισπανικά–, με δυνατά χρώματα παντού και arty ατμόσφαιρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στη χαρακτηριστική σκηνογραφία των Εξαρχείων.

Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό

Πολύ νόστιμος χώρος –«salero» άλλωστε θα πει αλατιέρα, κελάρι αλατιού, όπως και γευστικό στα ισπανικά–, με δυνατά χρώματα παντού και arty ατμόσφαιρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στη χαρακτηριστική σκηνογραφία των Εξαρχείων. Το κοινό πολυσυλλεκτικό και αυτό (νέοι, μεγαλύτεροι, οικογένειες), του δίνει επιπλέον ζωντάνια και απλώνεται από τον μπροστινό χώρο με τη μεγάλη μπάρα και την όμορφη πίσω αυλή για τους καπνιστές μέχρι τον επάνω όροφο και τα τραπεζάκια της πεζοδρομημένης Βαλτετσίου. Άπλα και χαλαρή διάθεση, λοιπόν, για μια κουζίνα που βάζει σε πρώτο πλάνο τα tapas, για να ανοιχτεί στη συνέχεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Salero: Εστιατόριο με στιλ ισπανικό - εικόνα 1

Το σίγουρο είναι πως δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, αφού η γευστική βεντάλια περιλαμβάνει γύρω στις 20 επιλογές: χούμους σε πιτούλες, γαρίδες πανέ με κρούστα αμυγδάλου και γλυκόξινη σος, patatas bravas, βουβαλίσια μοτσαρελάκια με ντοματίνια και jamon, empanadas γεμιστές με κοτόπουλο κ.ά. Στα πιάτα ημέρας, εκτός από ζυμαρικά, ριζότο (με σύγκλινο, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί) και παέγια θαλασσινών, συναντάς επιλογές όπως το κοτόπουλο σοτέ με σάλτσα μαστίχας, πορτοκάλι και φρέσκο δυόσμο συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και το rib eye σχάρας μαριναρισμενο σε φρέσκα μυρωδικά με σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Η crema Catalana στα επιδόρπια κρατάει ψηλά το ισπανικό τέμπο, ενώ στο μέτωπο του ποτού υπάρχουν πάνω από δύο ντουζίνες επιλογές για κρασί σε ποτήρι, sangria σε διάφορες εκδοχές και κοκτέιλ με άκρως καλοκαιρινή διάθεση (όπως το daiquiri καρπούζι). Το μαγαζί προσφέρει κάθε μέρα ένα μενού με σαλάτα ή σούπα, κυρίως πιάτο κι ένα ποτό από € 12,90.

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, 2103813358, www.salero.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Salero

Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.