Πεντελικόν: δυστυχώς παρελθόν…

To κλείσιμο του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» είναι μια μεγάλη απώλεια για την εστιατορική σκηνή της Αθήνας.

Πεντελικόν: δυστυχώς παρελθόν…

Οι δραματικές εξελίξεις που οδήγησαν τελικά στο κλείσιμο του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» σηματοδοτούν μια μεγάλη απώλεια για την εστιατορική σκηνή της Αθήνας. Κι αυτό επειδή επί σειρά ετών το εστιατόριο «Vardis» αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία στην πόλη, βραβευόμενο με «Χρυσό Σκούφο» και αστέρι Michelin. Η χρυσή του περίοδος ταυτίστηκε με την ηγεσία του Ζαν ντε Γκριγιώ στην κουζίνα και τη σάλα του, σερβίροντας εξαιρετική γαλλική κουζίνα και εκπέμποντας τη θερμή αρχοντιά του μοναδικού ίσως grand restaurant στην πρωτεύουσα. Από το 1998 έως και το 2000 μάλιστα αναδείχθηκε από τους «Χρυσούς Σκούφους» το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας. Από το 2001, με την αποχώρηση του ντε Γκριγιώ είχε αρχίσει ουσιαστικά η αργή καθοδική του πορεία που δυστυχώς οδήγησε στο κλείσιμο. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα βάλει υψηλούς στόχους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.