
Οι δραματικές εξελίξεις που οδήγησαν τελικά στο κλείσιμο του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» σηματοδοτούν μια μεγάλη απώλεια για την εστιατορική σκηνή της Αθήνας. Κι αυτό επειδή επί σειρά ετών το εστιατόριο «Vardis» αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία στην πόλη, βραβευόμενο με «Χρυσό Σκούφο» και αστέρι Michelin. Η χρυσή του περίοδος ταυτίστηκε με την ηγεσία του Ζαν ντε Γκριγιώ στην κουζίνα και τη σάλα του, σερβίροντας εξαιρετική γαλλική κουζίνα και εκπέμποντας τη θερμή αρχοντιά του μοναδικού ίσως grand restaurant στην πρωτεύουσα. Από το 1998 έως και το 2000 μάλιστα αναδείχθηκε από τους «Χρυσούς Σκούφους» το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας. Από το 2001, με την αποχώρηση του ντε Γκριγιώ είχε αρχίσει ουσιαστικά η αργή καθοδική του πορεία που δυστυχώς οδήγησε στο κλείσιμο. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα βάλει υψηλούς στόχους.