
Τo καινούργιο βιβλίο Της Ντίνας Νικολάου απελευθερώνει τους πρωτάρηδες και βοηθάει τους προχωρημένους.

Μ αρέσει πολύ αυτό το βιβλίο. Είναι cool, χαλαρό και ταυτοχρόνως πολύ πρακτικό χωρίς όμως να πέφτει στην παγίδα του λαϊκισμού. Ίσα-ίσα προτείνει πολλές γκουρμεδιές που μπορούν να τις χαρούν οι πρωτάρηδες της μαγειρικής. Η Ντίνα Νικολάου είναι σεφ πολύ έμπειρη και καταφέρνει να μεταφέρει τις γνώσεις της έτσι που να σου κάνει τη ζωή στην κουζίνα εύκολη και ερεθιστική. Δεν κολλάει στην πεπατημένη, είναι γεμάτο tip που σου μαθαίνουν από το πώς και γιατί να ψωνίζεις από την λαϊκή, η πώς να χρησιμοποιείς έξυπνα την κατάψυξη μέχρι πώς να κάνεις την ομελέτα σου αφράτη σαν σουφλέ η αντιθέτως λεπτή σαν τη δαντέλα. Σε πολλές από τις νόστιμες συνταγές της δίνει έξυπνες παραλλαγές που διευρύνουν το γευστικό σου ρεπερτόριο. Αν και το «Μόνος στην Κουζίνα» (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) απευθύνεται κατά αρχάς σε πρωτάρηδες, θα το απολαύσουν και οι προχωρημένοι διότι τους δίνει τεκμηριωμένες εξηγήσεις για πολλές πιθανές απορίες.