Ντίνα Νικολάου: Μόνος στην Κουζίνα

Τo καινούργιο βιβλίο Της Ντίνας Νικολάου απελευθερώνει τους πρωτάρηδες και βοηθάει τους προχωρημένους.

Ντίνα Νικολάου: Μόνος στην Κουζίνα

Τo καινούργιο βιβλίο Της Ντίνας Νικολάου απελευθερώνει τους πρωτάρηδες και βοηθάει τους προχωρημένους.

Ντίνα Νικολάου: Μόνος στην Κουζίνα - εικόνα 1

Μ αρέσει πολύ αυτό το βιβλίο. Είναι cool, χαλαρό και ταυτοχρόνως πολύ πρακτικό χωρίς όμως να πέφτει στην παγίδα του λαϊκισμού. Ίσα-ίσα προτείνει πολλές γκουρμεδιές που μπορούν να τις χαρούν οι πρωτάρηδες της μαγειρικής. Η Ντίνα Νικολάου είναι σεφ πολύ έμπειρη και καταφέρνει να μεταφέρει τις γνώσεις της έτσι που να σου κάνει τη ζωή στην κουζίνα εύκολη και ερεθιστική. Δεν κολλάει στην πεπατημένη, είναι γεμάτο tip που σου μαθαίνουν από το πώς και γιατί να ψωνίζεις από την λαϊκή, η πώς να χρησιμοποιείς έξυπνα την κατάψυξη μέχρι πώς να κάνεις την ομελέτα σου αφράτη σαν σουφλέ η αντιθέτως λεπτή σαν τη δαντέλα. Σε πολλές από τις νόστιμες συνταγές της δίνει έξυπνες παραλλαγές που διευρύνουν το γευστικό σου ρεπερτόριο. Αν και το «Μόνος στην Κουζίνα» (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) απευθύνεται κατά αρχάς σε πρωτάρηδες, θα το απολαύσουν και οι προχωρημένοι διότι τους δίνει τεκμηριωμένες εξηγήσεις για πολλές πιθανές απορίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.