Ντίνα Νικολάου: Μόνος στην Κουζίνα

Τo καινούργιο βιβλίο Της Ντίνας Νικολάου απελευθερώνει τους πρωτάρηδες και βοηθάει τους προχωρημένους.

Ντίνα Νικολάου: Μόνος στην Κουζίνα

Τo καινούργιο βιβλίο Της Ντίνας Νικολάου απελευθερώνει τους πρωτάρηδες και βοηθάει τους προχωρημένους.

Ντίνα Νικολάου: Μόνος στην Κουζίνα - εικόνα 1

Μ αρέσει πολύ αυτό το βιβλίο. Είναι cool, χαλαρό και ταυτοχρόνως πολύ πρακτικό χωρίς όμως να πέφτει στην παγίδα του λαϊκισμού. Ίσα-ίσα προτείνει πολλές γκουρμεδιές που μπορούν να τις χαρούν οι πρωτάρηδες της μαγειρικής. Η Ντίνα Νικολάου είναι σεφ πολύ έμπειρη και καταφέρνει να μεταφέρει τις γνώσεις της έτσι που να σου κάνει τη ζωή στην κουζίνα εύκολη και ερεθιστική. Δεν κολλάει στην πεπατημένη, είναι γεμάτο tip που σου μαθαίνουν από το πώς και γιατί να ψωνίζεις από την λαϊκή, η πώς να χρησιμοποιείς έξυπνα την κατάψυξη μέχρι πώς να κάνεις την ομελέτα σου αφράτη σαν σουφλέ η αντιθέτως λεπτή σαν τη δαντέλα. Σε πολλές από τις νόστιμες συνταγές της δίνει έξυπνες παραλλαγές που διευρύνουν το γευστικό σου ρεπερτόριο. Αν και το «Μόνος στην Κουζίνα» (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ) απευθύνεται κατά αρχάς σε πρωτάρηδες, θα το απολαύσουν και οι προχωρημένοι διότι τους δίνει τεκμηριωμένες εξηγήσεις για πολλές πιθανές απορίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.