The Sushi Bar: Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι

Δεν είναι μόνο ότι σύστησαν πρώτοι στο αθηναϊκό κοινό τη γιαπωνέζικη κουζίνα το 1996.

The Sushi Bar: Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι

Δεν είναι μόνο ότι σύστησαν πρώτοι στο αθηναϊκό κοινό τη γιαπωνέζικη κουζίνα το 1996.

The Sushi Bar: Οι σκληροπυρηνικοί του σούσι - εικόνα 1

Το πιο σημαντικό είναι ότι ύστερα από 18 χρόνια, ο Βαγγέλης Τσιόδουλος και ο Νίκος Γαυγιωτάκης, ιδιοκτήτες των εστιατορίων «The Sushi Bar», εξακολουθούν να υπηρετούν σταθερά τις αξίες της ιαπωνικής κουλτούρας, καθώς τα πάντα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας –φιλετάρισμα, μαρινάρισμα, καρύκευμα–, ένα δικό τους δίκτυο ψαράδων διασφαλίζει τα πιο φρέσκα ψάρια της αγοράς, ενώ πικλάρουν μόνοι τους ακόμα και το τζίντζερ, την κλασική γαρνιτούρα του σούσι. Και όλα αυτά όταν ο κατάλογος στα τρία «The Sushi Bar» (Παγκράτι, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Φάληρο) περιλαμβάνει 110 διαφορετικά είδη maki rolls, nigiri και sashimi, καθώς επίσης και μια μεγάλη ποικιλία πιάτων εμπνευσμένων από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας!
Αν και στα «The Sushi Bar» οι σούπες, οι σαλάτες και τα κυρίως πιάτα έχουν βαρύνουσα θέση, είναι τα βελούδινα και ντελικάτα nigiri (ωμό ψάρι επάνω σε ρύζι) και τα sashimi (ωμό ψάρι καρυκευμένο) που δίνουν το μέτρο της αφοσίωσης στην ποιότητα της πρώτης ύλης και στην αυθεντικότητα της γεύσης. Όσο για τα maki rolls, η ποικιλία είναι κυριολεκτικά ατελείωτη, σε ένα γοητευτικό συνδυασμό ντελικάτης υφής, χρωμάτων και παρουσίασης που υπηρετεί τη λεπτή ισορροπία των ιδιαίτερων αυτών γεύσεων. Μίνιμαλ ατμόσφαιρα με στοιχεία νεοϋορκέζικου sushi bar, ανοιχτή κουζίνα για να παρακολουθείς τους Ασιάτες sushi masters να παρασκευάζουν με προσήλωση και ακρίβεια τα εδέσματα και πολλές επιλογές για τους vegetarians στρώνουν με chopsticks το δρόμο για μια αυθεντική γιαπωνέζικη γαστρονομική εμπειρία.

Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107524354 / Γεωργίου Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 2106729333 / Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 2109802111 www.thesushibar.gr thesushibar.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.