
Δεν είναι μόνο ότι σύστησαν πρώτοι στο αθηναϊκό κοινό τη γιαπωνέζικη κουζίνα το 1996.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ύστερα από 18 χρόνια, ο Βαγγέλης Τσιόδουλος και ο Νίκος Γαυγιωτάκης, ιδιοκτήτες των εστιατορίων «The Sushi Bar», εξακολουθούν να υπηρετούν σταθερά τις αξίες της ιαπωνικής κουλτούρας, καθώς τα πάντα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας –φιλετάρισμα, μαρινάρισμα, καρύκευμα–, ένα δικό τους δίκτυο ψαράδων διασφαλίζει τα πιο φρέσκα ψάρια της αγοράς, ενώ πικλάρουν μόνοι τους ακόμα και το τζίντζερ, την κλασική γαρνιτούρα του σούσι. Και όλα αυτά όταν ο κατάλογος στα τρία «The Sushi Bar» (Παγκράτι, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Φάληρο) περιλαμβάνει 110 διαφορετικά είδη maki rolls, nigiri και sashimi, καθώς επίσης και μια μεγάλη ποικιλία πιάτων εμπνευσμένων από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας!
Αν και στα «The Sushi Bar» οι σούπες, οι σαλάτες και τα κυρίως πιάτα έχουν βαρύνουσα θέση, είναι τα βελούδινα και ντελικάτα nigiri (ωμό ψάρι επάνω σε ρύζι) και τα sashimi (ωμό ψάρι καρυκευμένο) που δίνουν το μέτρο της αφοσίωσης στην ποιότητα της πρώτης ύλης και στην αυθεντικότητα της γεύσης. Όσο για τα maki rolls, η ποικιλία είναι κυριολεκτικά ατελείωτη, σε ένα γοητευτικό συνδυασμό ντελικάτης υφής, χρωμάτων και παρουσίασης που υπηρετεί τη λεπτή ισορροπία των ιδιαίτερων αυτών γεύσεων. Μίνιμαλ ατμόσφαιρα με στοιχεία νεοϋορκέζικου sushi bar, ανοιχτή κουζίνα για να παρακολουθείς τους Ασιάτες sushi masters να παρασκευάζουν με προσήλωση και ακρίβεια τα εδέσματα και πολλές επιλογές για τους vegetarians στρώνουν με chopsticks το δρόμο για μια αυθεντική γιαπωνέζικη γαστρονομική εμπειρία.
Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 2107524354 / Γεωργίου Βλάχου 38, Νέο Ψυχικό, 2106729333 / Άτλαντος 1, Π. Φάληρο, 2109802111 www.thesushibar.gr thesushibar.gr