Beau Brummel

Το καλό εστιατόριο της Κηφισιάς γίνεται πλέον πιο νεανικό και μπιτάτο και, χωρίς να εγκαταλείπει την προσήλωση στη γαστρονομία, προτείνει μια απλούστερη κουζίνα, βασισμένη στα εξαιρετικά υλικά της ιδιόκτητης φάρμας του στη Φθιώτιδα.

Beau Brummel

Νέα εποχή

Το καλό εστιατόριο της Κηφισιάς γίνεται πλέον πιο νεανικό και μπιτάτο και, χωρίς να εγκαταλείπει την προσήλωση στη γαστρονομία, προτείνει μια απλούστερη κουζίνα, βασισμένη στα εξαιρετικά υλικά της ιδιόκτητης φάρμας του στη Φθιώτιδα.

Beau Brummel - εικόνα 1

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που πραγματικά αντιλαμβάνομαι το νόημα της ύπαρξης των δύο ξεχωριστών χώρων του «Beau Brummel». Τελευταία φορά πήγα μια Πέμπτη βράδυ πριν από δύο εβδομάδες, προετοιμασμένος να φάω ήσυχα, παρά την ερώτηση αν προτιμώ να κάτσω κάτω στο μπαρ ή επάνω. Από τις 10:30-11:00 ο dj έδειξε ότι έχει κέφια και ότι αντιμετωπίζει τον κάτω χώρο του «Beau Brummel» ως ένα εν δυνάμει κλαμπίζον bar-restaurant^ μέχρι να φύγω, γύρω στα μεσάνυχτα, ο χώρος γύρω από το μπαρ ήταν φουλ (πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο όρθιο για ποτό στο μαγαζί) από καλοντυμένους ανθρώπους στην περιοχή των τριάντα. Ομολογώ ότι το καταχάρηκα, αφού ένιωσα ότι το «Beau Brummel» είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Άλλωστε, δεν θα απογοητεύσει κανέναν από τους κλασικούς του πελάτες του παρελθόντος, αφού η επάνω σάλα ανοίγει πλέον καθημερινά για να υποδεχτεί en grande classe όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο και πιο επίσημο δείπνο.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή του εστιατορίου είναι η κουζίνα του. Το «Beau Brummel» αφήνει τη γαλλική του ταυτότητα στο παρελθόν και στρέφεται προς μια κουζίνα μεσογειακή, πιο απλή, αλλά πάντα υψηλού επιπέδου, η οποία βασίζεται κυρίως στα προϊόντα (λαχανικά, κρέατα, γαλακτοκομικά, σιτάρι) της ιδιόκτητης φάρμας του στη Μεδενίτσα της Φθιώτιδας. Η σεφ Μαριάνθη Χαραλαμπίδου προτείνει πιάτα γευστικά και καλοφτιαγμένα που χαρακτηρίζονται από την ένταση και τη γευστική τους καθαρότητα, όπως τα θαυμάσια ραβιόλια με κονφί κουνελιού και σος από λεμονόχορτο και μυρώνια ή το νοστιμότατο κοτοπουλάκι της φάρμας με αρωματικά και σος από «πεκορίνο» Καρύταινας και καρύδια. Εξαιρετικό είναι και το πληθωρικό μπιφτέκι αγριογούρουνου (επίσης της φάρμας), που γεμίζεται με άγρια μανιτάρια και συνοδεύεται από διακριτική σος κόκκινων φρούτων του δάσους.

Μόνο στα -πολύ καλά- επιδόρπια διακρίνει κανείς το παλιό γαλλικό χρώμα ενός εστιατορίου, το οποίο πιστεύω ότι βρίσκει πια το δρόμο του και προς την εμπορική επιτυχία.

Πάνος Δεληγιάννης
pdeligiannis@athinorama.gr
INFO

Beau Brummel, Αγίου Δημητρίου 9 & Αγίων Θεοδώρων, Κηφισιά, 2106236780. Τιμή: € 35-60.

TIP

Το Beau Brummel είναι το μόνο αθηναϊκό εστιατόριο που συνδέεται τόσο στενά με μια μονάδα παραγωγής πρώτων υλών υψηλών προδιαγραφών. Στο μέλλον περιμένουμε να το δούμε να εμπορεύεται και ορισμένα από τα προϊόντα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.