Beau Brummel

Το καλό εστιατόριο της Κηφισιάς γίνεται πλέον πιο νεανικό και μπιτάτο και, χωρίς να εγκαταλείπει την προσήλωση στη γαστρονομία, προτείνει μια απλούστερη κουζίνα, βασισμένη στα εξαιρετικά υλικά της ιδιόκτητης φάρμας του στη Φθιώτιδα.

Beau Brummel

Νέα εποχή

Το καλό εστιατόριο της Κηφισιάς γίνεται πλέον πιο νεανικό και μπιτάτο και, χωρίς να εγκαταλείπει την προσήλωση στη γαστρονομία, προτείνει μια απλούστερη κουζίνα, βασισμένη στα εξαιρετικά υλικά της ιδιόκτητης φάρμας του στη Φθιώτιδα.

Beau Brummel - εικόνα 1

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που πραγματικά αντιλαμβάνομαι το νόημα της ύπαρξης των δύο ξεχωριστών χώρων του «Beau Brummel». Τελευταία φορά πήγα μια Πέμπτη βράδυ πριν από δύο εβδομάδες, προετοιμασμένος να φάω ήσυχα, παρά την ερώτηση αν προτιμώ να κάτσω κάτω στο μπαρ ή επάνω. Από τις 10:30-11:00 ο dj έδειξε ότι έχει κέφια και ότι αντιμετωπίζει τον κάτω χώρο του «Beau Brummel» ως ένα εν δυνάμει κλαμπίζον bar-restaurant^ μέχρι να φύγω, γύρω στα μεσάνυχτα, ο χώρος γύρω από το μπαρ ήταν φουλ (πρώτη φορά βλέπω τόσο κόσμο όρθιο για ποτό στο μαγαζί) από καλοντυμένους ανθρώπους στην περιοχή των τριάντα. Ομολογώ ότι το καταχάρηκα, αφού ένιωσα ότι το «Beau Brummel» είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Άλλωστε, δεν θα απογοητεύσει κανέναν από τους κλασικούς του πελάτες του παρελθόντος, αφού η επάνω σάλα ανοίγει πλέον καθημερινά για να υποδεχτεί en grande classe όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ήσυχο και πιο επίσημο δείπνο.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή του εστιατορίου είναι η κουζίνα του. Το «Beau Brummel» αφήνει τη γαλλική του ταυτότητα στο παρελθόν και στρέφεται προς μια κουζίνα μεσογειακή, πιο απλή, αλλά πάντα υψηλού επιπέδου, η οποία βασίζεται κυρίως στα προϊόντα (λαχανικά, κρέατα, γαλακτοκομικά, σιτάρι) της ιδιόκτητης φάρμας του στη Μεδενίτσα της Φθιώτιδας. Η σεφ Μαριάνθη Χαραλαμπίδου προτείνει πιάτα γευστικά και καλοφτιαγμένα που χαρακτηρίζονται από την ένταση και τη γευστική τους καθαρότητα, όπως τα θαυμάσια ραβιόλια με κονφί κουνελιού και σος από λεμονόχορτο και μυρώνια ή το νοστιμότατο κοτοπουλάκι της φάρμας με αρωματικά και σος από «πεκορίνο» Καρύταινας και καρύδια. Εξαιρετικό είναι και το πληθωρικό μπιφτέκι αγριογούρουνου (επίσης της φάρμας), που γεμίζεται με άγρια μανιτάρια και συνοδεύεται από διακριτική σος κόκκινων φρούτων του δάσους.

Μόνο στα -πολύ καλά- επιδόρπια διακρίνει κανείς το παλιό γαλλικό χρώμα ενός εστιατορίου, το οποίο πιστεύω ότι βρίσκει πια το δρόμο του και προς την εμπορική επιτυχία.

Πάνος Δεληγιάννης
pdeligiannis@athinorama.gr
INFO

Beau Brummel, Αγίου Δημητρίου 9 & Αγίων Θεοδώρων, Κηφισιά, 2106236780. Τιμή: € 35-60.

TIP

Το Beau Brummel είναι το μόνο αθηναϊκό εστιατόριο που συνδέεται τόσο στενά με μια μονάδα παραγωγής πρώτων υλών υψηλών προδιαγραφών. Στο μέλλον περιμένουμε να το δούμε να εμπορεύεται και ορισμένα από τα προϊόντα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;