Παράμαλο

Ένα ουζερί-ψαροταβέρνα με άρωμα Χαλκίδας έστησε τα τραπέζια του κάτω από τα πεύκα της Νέας Κηφισιάς.

Παράμαλο

Ένα ουζερί-ψαροταβέρνα με άρωμα Χαλκίδας έστησε τα τραπέζια του κάτω από τα πεύκα της Νέας Κηφισιάς.

Παράμαλο - εικόνα 1

Στα βόρεια των Αθηνών μεν, σε απευθείας link με τη Χαλκίδα δε. Εκεί, στην Πλατεία Φαβιέρου, ο Θανάσης Σίδερης άνοιξε­ και διατηρούσε επί χρόνια το πολύ επιτυχημένο ουζερί «Τσαφ». Τώρα, με το εκεί μαγαζί να συνεχίζει λίγο καιρό τώρα την πορεία του σε νέα χέρια, ο ίδιος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη θαλασσινή ιστορία του και να ρίξει… πετονιά στη στεριανή Νέα Κηφισιά, όπου έστησε μαζί με τον Γιάννη Ντόφη το «Παράμαλο». ένα απλό, αλλά περιποιημένο ουζερί-ψαροταβέρνα που αραδιάζει τα λευκά του τραπεζοκαθίσματα κάτω από τα πεύκα της ήσυχης αυλής.
Προφανώς τα θαλασσινά, τα όστρακα και τα ψάρια έρχονται από τη Χαλκίδα. Η αθερίνα είναι απίθανη, πραγματικά στεγνο-τηγανισμένη και τραγανή, τα κυδώνια μοσχοβολάνε θάλασσα (ανάλογα με τη μέρα θα πετύχετε στρόμπους, γυαλιστερές, καλόγνωμες κ.ά.). Πήραμε και αμπελοφάσουλα, ταραμοσαλάτα και τηγανητό καλαμάρι ωραιότατο, και συμπαθητικές, λίγο παλιο­μοδίτικης λογικής γαρίδες πανέ, ήπιαμε και τα τσίπουρά μας. Και βλέποντας τις καλές τιμές, φύγαμε με μια νέα επίσκεψη στα άμεσα πλάνα

– για να δοκιμάσουμε και

τη σχάρα.

Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά,
2106205927.
Τιμή: € 25-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι μαγειρεύει στο Doors η Γωγώ Δελογιάννη

Το δημοφιλές σποτ της Ίου και η χαρισματική γευσιπλάστρια ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ένα καλοκαίρι με ξέγνοιαστη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/08/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.