ΟΧΘΗ

Η Βασιλική Σαραντουλάκη παραμένει οικεία, φιλική, πρόθυμη και ακούραστη. Διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους πελάτες, προσφέρει τσικουδιές, συμβουλεύει γιατί δεν πρέπει να φάτε αργά το βράδυ αστακομακαρονάδα και ανοίγει την καρδιά της για τις παλιές εποχές, όταν στη Γλυφάδα μεσουρανούσε το πρώτο της μαγαζί: το "Rive Gauche".

ΟΧΘΗ

ΟΧΘΗ

στη Rive Gauche του Μοσχάτου

Η Βασιλική Σαραντουλάκη παραμένει οικεία, φιλική, πρόθυμη και ακούραστη. Διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους πελάτες, προσφέρει τσικουδιές, συμβουλεύει γιατί δεν πρέπει να φάτε αργά το βράδυ αστακομακαρονάδα και ανοίγει την καρδιά της για τις παλιές εποχές, όταν στη Γλυφάδα μεσουρανούσε το πρώτο της μαγαζί: το «Rive Gauche».

ΟΧΘΗ - εικόνα 1

Όταν η κ. Σαραντουλάκη εγκαταστάθηκε επιχειρησιακά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως του Μοσχάτου, δεν χρειάστηκε να ψάξει για καινούργιο όνομα. Η «Αριστερή Όχθη» (Rive Gauche) έγινε απλώς «Όχθη» στο Φαληρικό Δέλτα, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κοίτη του Κηφισού.

Η «Όχθη» έχει ένα επιπλέον φοβερό πλεονέκτημα: βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο και, για όσο διάστημα ο καιρός ευνοεί, διαθέτει μια ήρεμη καταπράσινη αυλή. Τα μυρωδικά στις γλάστρες στέλνουν τριγύρω τα αρώματά τους και το φαγητό γίνεται διπλά απολαυστικό. Οι προτάσεις της κουζίνας συνεχώς αλλάζουν. Τις καθορίζουν το διαρκές ψάξιμο στις αγορές και το καθημερινό δρομολόγιο στη λαϊκή. Κάποια εφόδια με ονομασία προέλευσης, όπως π.χ. το λουκάνικο του Πηλίου ή ο ντάκος της Κρήτης, είναι αυθεντικά, ουδέποτε «ιμιτασιόν». «Αν κάτι λείψει, δεν το σερβίρω», είναι απόλυτη η οικοδέσποινα. Συνυπολογίστε τις πλούσιες μερίδες και τις καλομελετημένες τιμές και θα φάτε όμορφα, νόστιμα, χορταστικά και σε λογική σχέση ποιότητας-τιμής.

Οι κασιώτικοι ντολμάδες είναι στην «Όχθη» σταθερή αξία (€ 4,5). Με μανούρι ψητό (€ 4,5), πηλιορείτικο λουκάνικο στα κάρβουνα (€ 3) και γόνο σουπιάς με θυμάρι, ιδού μια γκάμα ορεκτικών για να τα διαλέξετε όλα ή ορισμένα. Η κρητική σαλάτα με κριθαρομπουκιές, ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη και ξινομυζήθρα ή ρόκα με μαρούλι και παρμεζάνα θα καλύψει την ανάγκη του σαλατικού. Δεύτερη πρόταση είναι τα ψητά λαχανικά (€ 12) - ένας μπαξές με γλυκές νότες περασμένος από «τα κάρβουνα». Ο κατάλογος δεν είναι μακρύς στα κύρια πιάτα. Αν είστε ζευγάρι και δεν είστε νηστικοί από το πρωί, μοιραστείτε μια μακαρονάδα με γαρίδες (€ 18), ψαρονέφρι στη σχάρα γεμιστό με ξινομυζήθρα (€ 12) ή κόκορα μαγειρευτό με μαυροδάφνη μαζί με τηγανητό ρύζι και φιστίκι Αιγίνης (€ 12). Η αστακομακαρονάδα με φρέσκα μύδια (€ 25) είναι ένα γευστικό όργιο και πρέπει να καταναλωθεί χωρίς ορεκτικά ή επιδόρπια. Το χύμα Μοσχοφίλερο της Μαντίνειας (Ζαχαριά) συνοδεύει ευχάριστα τα περισσότερα πιάτα.

Κρίτων Παπαδόπουλος Ιnfo

ΟΧΘΗ Κων/πόλεως 91, Μοσχάτο, 2104810089, 2104832309.

Τιμή: € 18-20 (με κρασί). Το μεσημέρι κρασί ή ρακί και μεζέδες € 10.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.