Κουζουλό

Kρητική κουζίνα που δεν λέει όχι και σε μοντέρνες γεύσεις, αυθεντικές πρώτες ύλες και περιβάλλον με μοντέρνα διακόσμηση.

Κουζουλό

Kρητική κουζίνα που δεν λέει όχι και σε μοντέρνες γεύσεις, αυθεντικές πρώτες ύλες και περιβάλλον με μοντέρνα διακόσμηση.

Κουζουλό - εικόνα 1

Περιβάλλον μοντέρνο, που το ξεχωρίζει από τα άλλα κρητικά εστιατόρια, μίνιμαλ, φωτεινό, σε λευκό και μαύρο, με τεράστιες τζαμαρίες κι εντυπωσιακά φουτουριστικά φωτιστικά. Εξαιρετικής ποιότητας και αυθεντικές οι πρώτες ύλες, νόστιμο το φαγητό, όμως το μενού δεν θα το λέγαμε οriginal κρητικό. Δίπλα στα τυπικά πιάτα –εξαιρετικά ντολμαδάκια με γιαούρτι της Χρυσούλας, φοβεροί μπουμπουριστοί χοχλιοί, τέλεια αβγά με στάκα, αρωματικά χορτοπιτάκια χωρίς ίχνος λαδίλας, αρνί οφτό πεντανόστιμο (με θεϊκές πατάτες)– υπάρχει ένα κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μια σαλάτα με λόλα, ραντίκιο, ντοματίνια, καρύδια και σος μέλι-μουστάρδα-βαλσάμικο. Η αφέλια, χοιρινή τηγανιά σβησμένη με ρακόμελο και λεμόνι με απάκι άψογης ποιότητας, βρίσκεται στα μισά του δρόμου προς την κρητική κουζίνα, το γαμοπίλαφο όμως, που είναι μάλλον μια ωραία λεμονάτη πηχτή σούπα, καθώς και η θεσπέσια κατσικομακαρονάδα με τη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και τα σωστά βρασμένα σπαγκέτι καθώς και το ζυγούρι στη λαδόκολλα (με φέτες πιπεριάς και ντομάτας) που λιώνει στο στόμα θα σας ικανοποιήσουν μεν γευστικά, θα σας ξαφνιάσουν δε αν ονειρεύεστε τον Ψηλορείτη. Ζωντανή λαϊκή μουσική το σαββατόβραδο και το μεσημέρι της Κυριακής (τότε ακούγεται και η λύρα).

Αδριανού 28, Κηφισιά, 2106233900. Τιμή: € 21-28.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.