Το Κατσίκι

Είναι τρυφερό, με πατάτες-λουκούμι και άρωμα άλλης εποχής. Στο Γαλάτσι επιμένουν στην ίδια συνταγή για πάνω από τέσσερις δεκατίες. Κρατάει καλά.

Το Κατσίκι

Είναι τρυφερό, με πατάτες-λουκούμι και άρωμα άλλης εποχής. Στο Γαλάτσι επιμένουν στην ίδια συνταγή για πάνω από τέσσερις δεκατίες. Κρατάει καλά.

Το Κατσίκι - εικόνα 1

Κατεβαίνεις τη σκάλα και στο τραπέζι σού έχει δώσει ραντεβού η ιστορία. Το «Κατσίκι» ξεκίνησε όταν ο Μάκης Φλωράτος απέσυρε τη φουφού που είχε στήσει έξω από το «Cafe Papillon» στο Παρίσι, γύρισε στην Ελλάδα, άναψε μαντεμένιο φούρνο και από τα κάστανα πέρασε στο κατσίκι. Το οποίο, τρυφερό και νόστιμο, βασιλεύει έπειτα από 43 χρόνια ανάμεσα στα ρουστίκ κιλίμια, τα αγροτικά εργαλεία και τα σκαμπό-σαμάρια (όχι ιδιαίτερα βολικά, αλλά όμορφα) που σε βάζουν σε κλίμα χωριού. «Βουτάς στη σάλτσα και μετά δοκιμάζεις το κρέας», δίνει οδηγίες μαζί με το αφράτο καρβελάκι ο Κώστας Φλωράτος, ο οποίος κρατάει άθικτο το απλό, φιξ μενού του πατέρα του: στο βουτυράτο ζωμό του κατσικιού μαγειρεύονται οι πατάτες, μελωμένες, ελαφρά πικάντικες, οι χυλοπίτες (με πιο πυκνή ντομάτα θα ήταν καλύτερες) και τα μικρά κρεμμυδάκια στιφάδο, που μοσχοβολάνε δάφνη και κύμινο. Μαζί με όλα αυτά σου φέρνουν αγγουροντομάτα με ελιές και φέτα και κλείνουν με ελληνικά επιδόρπια: φιστίκι Αιγίνης και κουκουνάρι με μέλι και σουσάμι ή γιαούρτι με γλυκό κουταλιού σταφύλι. Αν δεν αγαπάς το κατσίκι, έχεις την εναλλακτική του χοιρινού ή του μοσχαριού.

Αθηναίων 12, Γαλάτσι, 2102920700. Τιμή: 14-18.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Milos σαλπάρει -κυριολεκτικά- για τις ελληνικές θάλασσες

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στα νερά των Κυκλάδων προσφέρει το δημοφιλές ψαροφαγικό brand.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/06/2025

Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Η λίστα του έγκριτου Μέσου για να βρεις τα πιο νόστιμα "local eateries στην ελληνική πρωτεύουσα".

Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Οι Wine Tuesdays έχουν καθιερωθεί στο Κουκάκι και δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού.

"Adami", το νέο κυκλαδικό κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας στην Οία

Στο Adami, το νέο εστιατόριο του φρεσκοανακαινισμένου Canaves Ena στην Οία, η θέα γίνεται φόντο, όχι πρωταγωνιστής.

Το GiO υποδέχεται το καλοκαίρι

Αυθεντική ιταλική κουζίνα με φόντο το ελληνικό θέρος στην εμβληματική πισίνα του The Margi.

"Τερπνōν": Ένα μαγειρείο με chef’s table στο Ηράκλειο

Επιστρέφοντας από τη Σαντορίνη στον τόπο καταγωγής του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Μπερκάκης δημιούργησε ένα μαγειρείο με γαστρονομικές ανησυχίες.

Ο Άγγελος Ναουμίδης ταξίδεψε την ψυχή της Μακεδονικής γης στη θάλασσα του Ark

Με τη μαγειρική του ταυτότητα βαθιά ριζωμένη στη γη του Αμυνταίου, ο Άγγελος Ναουμίδης υπέγραψε στο Ark ένα μενού-προσωπικό αφήγημα στην αυθεντική γαστρονομία της Δυτικής Μακεδονίας.