
Είναι τρυφερό, με πατάτες-λουκούμι και άρωμα άλλης εποχής. Στο Γαλάτσι επιμένουν στην ίδια συνταγή για πάνω από τέσσερις δεκατίες. Κρατάει καλά.

Κατεβαίνεις τη σκάλα και στο τραπέζι σού έχει δώσει ραντεβού η ιστορία. Το «Κατσίκι» ξεκίνησε όταν ο Μάκης Φλωράτος απέσυρε τη φουφού που είχε στήσει έξω από το «Cafe Papillon» στο Παρίσι, γύρισε στην Ελλάδα, άναψε μαντεμένιο φούρνο και από τα κάστανα πέρασε στο κατσίκι. Το οποίο, τρυφερό και νόστιμο, βασιλεύει έπειτα από 43 χρόνια ανάμεσα στα ρουστίκ κιλίμια, τα αγροτικά εργαλεία και τα σκαμπό-σαμάρια (όχι ιδιαίτερα βολικά, αλλά όμορφα) που σε βάζουν σε κλίμα χωριού. «Βουτάς στη σάλτσα και μετά δοκιμάζεις το κρέας», δίνει οδηγίες μαζί με το αφράτο καρβελάκι ο Κώστας Φλωράτος, ο οποίος κρατάει άθικτο το απλό, φιξ μενού του πατέρα του: στο βουτυράτο ζωμό του κατσικιού μαγειρεύονται οι πατάτες, μελωμένες, ελαφρά πικάντικες, οι χυλοπίτες (με πιο πυκνή ντομάτα θα ήταν καλύτερες) και τα μικρά κρεμμυδάκια στιφάδο, που μοσχοβολάνε δάφνη και κύμινο. Μαζί με όλα αυτά σου φέρνουν αγγουροντομάτα με ελιές και φέτα και κλείνουν με ελληνικά επιδόρπια: φιστίκι Αιγίνης και κουκουνάρι με μέλι και σουσάμι ή γιαούρτι με γλυκό κουταλιού σταφύλι. Αν δεν αγαπάς το κατσίκι, έχεις την εναλλακτική του χοιρινού ή του μοσχαριού.
Αθηναίων 12, Γαλάτσι, 2102920700. Τιμή: 14-18.