
Εμείς παραδοσιακά έχουμε λουκουμάδες, οι Ισπανοί churros, κι οι Γάλλοι beignets. Και το χαριτωμένα «γεωμετρικό», μοντέρνου στιλ «Loukumami», που άνοιξε μέσα στο φετινό καλοκαίρι στην Πανεπιστημίου, τα έχει… όλα. Τα φοβερά ισπανικά μπαστουνάκια τα φτιάχνουν σε δύο εκδοχές, μικρά, για γλυκό τσιμπολόγημα, τα οποία τα βουτάς σε λιωμένη σοκολάτα –σκέτη κόλαση!- ή μεγάλα, γεμιστά με πραλίνα, καραμέλα, σοκολάτα, φιστίκι, ενώ και τα αφράτα beignets, έρχονται, πασπαλισμένα με ζάχαρη, σε δύο βερσιόν, είτε απλά, είτε γεμιστά. Όσο για τους ντόπιους λουκουμάδες, που ιδιαίτερη επεξήγηση δεν χρειάζονται, συνοδεύονται με παγωτό, γιαούρτι, μέλι και κανέλα, σος σοκολάτας, φρούτα και γλυκά του κουταλιού. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε επιτόπου, σε κάποιο από τα stands, ή να τα πάρετε για το σπίτι. Το καινούργιο γλυκό στέκι, που σερβίρει επίσης καφέ και ζεστά και κρύα ροφήματα, λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από νωρίς το πρωί μέχρι τις 9 μ.μ.
Πανεπιστημίου 44, κέντρο, 2103389733.