
Σ’ έναν εντυπωσιακό χώρο-υπερπαραγωγή με την ωραία σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, καθιερώνει μισές μερίδες.

Ένα από τα έξυπνα πράγματα που καθιέρωσε φέτος το «Da Vinci» είναι η δυνατότητα να παραγγείλεις μισή μερίδα στα ορεκτικά, στις σαλάτες, στα ζυμαρικά και τα ριζότο. Έτσι, εκτός του ότι τσιμπολογάς με το κρασί ή το κοκτέιλ σου, κάνεις και μικρές εξτραβαγκάντσες: αν ένα ζευγάρι παραγγείλει 4 πρώτα σε μισή μερίδα, με τα κύρια και τα γλυκά θα έχει γευτεί στην πραγματικότητα ένα menu degustation 8 πιάτων. Και η κουζίνα του Φιλίππου Δημόπουλου είναι σύγχρονη, μεσογειακή και γκουρμέ. Σε μια φέτα ψητή σε φύλλο χαίρεσαι το κρακ του πιπεριού, που η κάψα του συνδυάζεται άψογα με μαρμελάδα βανίλιας. Το homemade καπνισμένο σε κέδρο χταπόδι είναι θαλασσινό βελούδο ταιριαστό με το αέρινο αγγουράκι τουρσί και τη βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας. Η απίθανη σπάλα γουρουνόπουλου, που λιώνει στο στόμα σιγοψημένη σε κενό αέρος επί 12 ώρες, είναι τραγανή χάρη στο μπέικον που την τυλίγει κι έχει δίπλα της σπανάκι, πουρέ ξινόμηλου, κουκουνάρια και σταφίδες. Πολύ ωραία η πανακότα γιαούρτι με μέλι λεβάντας και τρία γλυκά του κουταλιού και δυνατή η τάρτα σοκολάτας. Εδώ αξίζει να πειραματιστείτε στους συνδυασμούς κοκτέιλ με φαγητό^ ζητήστε από τη Μαριάνα να σας φτιάξει ορεκτικό Mint Julep (ταιριάζει εξαιρετικά με τη σαλάτα με σύκα και σταμναγκάθι). Κι όλα αυτά στον εντυπωσιακό χώρο-υπερπαραγωγή του «Da Vinci».
Αγ. Ιωάννου 23, Αγία Παρασκευή, 2106000102. Τιμή: € 32-38.