Da Vinci

Σ’ έναν εντυπωσιακό χώρο-υπερπαραγωγή με την ωραία σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, καθιερώνει μισές μερίδες.

Da Vinci

Σ’ έναν εντυπωσιακό χώρο-υπερπαραγωγή με την ωραία σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, καθιερώνει μισές μερίδες.

Da Vinci - εικόνα 1

Ένα από τα έξυπνα πράγματα που καθιέρωσε φέτος το «Da Vinci» είναι η δυνατότητα να παραγγείλεις μισή μερίδα στα ορεκτικά, στις σαλάτες, στα ζυμαρικά και τα ριζότο. Έτσι, εκτός του ότι τσιμπολογάς με το κρασί ή το κοκτέιλ σου, κάνεις και μικρές εξτραβαγκάντσες: αν ένα ζευγάρι παραγγείλει 4 πρώτα σε μισή μερίδα, με τα κύρια και τα γλυκά θα έχει γευτεί στην πραγματικότητα ένα menu degustation 8 πιάτων. Και η κουζίνα του Φιλίππου Δημόπουλου είναι σύγχρονη, μεσογειακή και γκουρμέ. Σε μια φέτα ψητή σε φύλλο χαίρεσαι το κρακ του πιπεριού, που η κάψα του συνδυάζεται άψογα με μαρμελάδα βανίλιας. Το homemade καπνισμένο σε κέδρο χταπόδι είναι θαλασσινό βελούδο ταιριαστό με το αέρινο αγγουράκι τουρσί και τη βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας. Η απίθανη σπάλα γουρουνόπουλου, που λιώνει στο στόμα σιγοψημένη σε κενό αέρος επί 12 ώρες, είναι τραγανή χάρη στο μπέικον που την τυλίγει κι έχει δίπλα της σπανάκι, πουρέ ξινόμηλου, κουκουνάρια και σταφίδες. Πολύ ωραία η πανακότα γιαούρτι με μέλι λεβάντας και τρία γλυκά του κουταλιού και δυνατή η τάρτα σοκολάτας. Εδώ αξίζει να πειραματιστείτε στους συνδυασμούς κοκτέιλ με φαγητό^ ζητήστε από τη Μαριάνα να σας φτιάξει ορεκτικό Mint Julep (ταιριάζει εξαιρετικά με τη σαλάτα με σύκα και σταμναγκάθι). Κι όλα αυτά στον εντυπωσιακό χώρο-υπερπαραγωγή του «Da Vinci».

Αγ. Ιωάννου 23, Αγία Παρασκευή, 2106000102. Τιμή: € 32-38.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.