Fuga

Η Ντένη Καλλιβωκά απολαβάνει  μια ντιζαινάτη αματριτσιάνα στο εστιατόριο του Μεγάρου.

Fuga
Η Ντένη Καλλιβωκά απολαβάνει μια ντιζαινάτη αματριτσιάνα στο εστιατόριο του Μεγάρου.

Fuga - εικόνα 1

Μου αρέσει που το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής έχει τόσο ευρωπαϊκή αύρα. Και μου αρέσει επίσης που, όπως και στο εξωτερικό, δεν αποτελεί επιλογή μόνο για μετά τις παραστάσεις. Το δοκίμασα στην τελευταία μου επίσκεψη και απόλαυσα όλη την τελετουργία - συχνά μετά την παράσταση στο Μέγαρο, λόγω του προχωρημένου της ώρας, ήμουν πιο βιαστική. Το φετινό μενού του αστεράτου Andrea Berton, το οποίο εκτελεί ο συνεργάτης του Pantaleo de Pinto, είναι σε άλλο επίπεδο. Γαστρονομικό μεν, βαθιά νόστιμο δε. Ξεχώρισα την μίνι βουβαλίσια μοτσαρέλα με ζελέ ντομάτας, το καταπληκτικό σε υφή και γεύση ριζότο μιλανέζε, την ντιζαϊνάτη αματριτσιάνα που με ένα καλό ανακάτεμα γίνεται κόλαση, τον εξαιρετικό μπακαλιάρο με πουρέ από σελινόριζα, την μπιστέκα φιορεντίνα, το ωραιότερο οσομπούκο που έχω δοκιμάσει, αλλά και τα μοσχαρίσια μάγουλα. Εξαιρετικά και τα γλυκά - εκτός ίσως από τον μπαμπά με ρούμι. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό από το μεσημέρι -είναι υπέροχο με το φως της ημέρας- και προσφέρεται για ένα ελαφρύ γεύμα: ένα πιάτο με ένα ποτήρι κρασί στα € 19, μια ιταλική pasta, ένα γλυκό και ένα ποτήρι κρασί από € 25 ή το οσομπούκο με ένα ποτήρι κρασί στην τιμή των € 29.

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, 2107242979. Τιμή: € 42-49.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.