Το Κατσίκι

Αll time classic ελληνικές γεύσεις δοκίμασε η Άρτεμις Τζίτζη στην κλασική ταβέρνα του Γαλατσίου.

Το Κατσίκι

Αll time classic ελληνικές γεύσεις δοκίμασε η Άρτεμις Τζίτζη στην κλασική ταβέρνα του Γαλατσίου.

Το Κατσίκι - εικόνα 1

Προσφέρει από το 1969 το ίδιο φιξ μενού: κατσικάκι ψημένο σε μαντεμένιο φούρνο που κόβεται με το κουτάλι και μαγειρεμένες στο ζωμό του κατσικιού «γαρνιτούρες»: θεϊκές χρυσοκόκκινες πατάτες, πεντανόστιμες χυλοπίτες al dente και γίγαντες ή κρεμμυδάκι κοκκάρι. Από δίπλα ψιλοκομμένη σαλάτα εποχής -τώρα παίζει ο συνδυασμός λάχανο, καρότο, ρόκα-, φέτα με λάδι και ρίγανη και μισό μπουκάλι κρασί. Αυτό το λουκούλλειο, πεντανόστιμο μενού για γερές κράσεις -έρχεται πάντα για δύο άτομα και γίνεται επίσης με μοσχάρι ή χοιρινό, ανάλογα με την εποχή- ετοιμάζει, με προσήλωση στην πορεία που χάραξε ο πατέρας του, ο ιδιοκτήτης Κώστας Φλωράτος. Η αίθουσα-επιτομή του φολκλόρ (ξύλο παντού, σέλες αντί για καρέκλες και πάγκοι με ριγέ καλύμματα, μπάντες και αγροτικά εργαλεία στους τοίχους) έχει αποτελέσει γαστρονομικό καταφύγιο για πολλούς διάσημους, όπως φαίνεται από τις άπειρες υπογραφές στα βιβλία εντυπώσεων. Τελικά η απλότητα του μαγαζιού και η βεβαιότητα πως το κατσικάκι-λουκούμι θα είναι πάντα εκεί είναι στοιχεία παρηγορητικά σε τόσο ανακατεμένους καιρούς. Αθηναίων 12, Γαλάτσι, 2102920700. Τιμή: € 14-18.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Milos σαλπάρει -κυριολεκτικά- για τις ελληνικές θάλασσες

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στα νερά των Κυκλάδων προσφέρει το δημοφιλές ψαροφαγικό brand.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/06/2025

Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Η λίστα του έγκριτου Μέσου για να βρεις τα πιο νόστιμα "local eateries στην ελληνική πρωτεύουσα".

Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Οι Wine Tuesdays έχουν καθιερωθεί στο Κουκάκι και δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού.

"Adami", το νέο κυκλαδικό κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας στην Οία

Στο Adami, το νέο εστιατόριο του φρεσκοανακαινισμένου Canaves Ena στην Οία, η θέα γίνεται φόντο, όχι πρωταγωνιστής.

Το GiO υποδέχεται το καλοκαίρι

Αυθεντική ιταλική κουζίνα με φόντο το ελληνικό θέρος στην εμβληματική πισίνα του The Margi.

"Τερπνōν": Ένα μαγειρείο με chef’s table στο Ηράκλειο

Επιστρέφοντας από τη Σαντορίνη στον τόπο καταγωγής του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Μπερκάκης δημιούργησε ένα μαγειρείο με γαστρονομικές ανησυχίες.

Ο Άγγελος Ναουμίδης ταξίδεψε την ψυχή της Μακεδονικής γης στη θάλασσα του Ark

Με τη μαγειρική του ταυτότητα βαθιά ριζωμένη στη γη του Αμυνταίου, ο Άγγελος Ναουμίδης υπέγραψε στο Ark ένα μενού-προσωπικό αφήγημα στην αυθεντική γαστρονομία της Δυτικής Μακεδονίας.