
Αll time classic ελληνικές γεύσεις δοκίμασε η Άρτεμις Τζίτζη στην κλασική ταβέρνα του Γαλατσίου.

Προσφέρει από το 1969 το ίδιο φιξ μενού: κατσικάκι ψημένο σε μαντεμένιο φούρνο που κόβεται με το κουτάλι και μαγειρεμένες στο ζωμό του κατσικιού «γαρνιτούρες»: θεϊκές χρυσοκόκκινες πατάτες, πεντανόστιμες χυλοπίτες al dente και γίγαντες ή κρεμμυδάκι κοκκάρι. Από δίπλα ψιλοκομμένη σαλάτα εποχής -τώρα παίζει ο συνδυασμός λάχανο, καρότο, ρόκα-, φέτα με λάδι και ρίγανη και μισό μπουκάλι κρασί. Αυτό το λουκούλλειο, πεντανόστιμο μενού για γερές κράσεις -έρχεται πάντα για δύο άτομα και γίνεται επίσης με μοσχάρι ή χοιρινό, ανάλογα με την εποχή- ετοιμάζει, με προσήλωση στην πορεία που χάραξε ο πατέρας του, ο ιδιοκτήτης Κώστας Φλωράτος. Η αίθουσα-επιτομή του φολκλόρ (ξύλο παντού, σέλες αντί για καρέκλες και πάγκοι με ριγέ καλύμματα, μπάντες και αγροτικά εργαλεία στους τοίχους) έχει αποτελέσει γαστρονομικό καταφύγιο για πολλούς διάσημους, όπως φαίνεται από τις άπειρες υπογραφές στα βιβλία εντυπώσεων. Τελικά η απλότητα του μαγαζιού και η βεβαιότητα πως το κατσικάκι-λουκούμι θα είναι πάντα εκεί είναι στοιχεία παρηγορητικά σε τόσο ανακατεμένους καιρούς. Αθηναίων 12, Γαλάτσι, 2102920700. Τιμή: € 14-18.