Πιρούνι, κουτάλι...και περιποίηση

Πώς το λέει ο αγαπημένος μας Ηλίας; «Τίμιο φαγάκι». Ναι, τέτοιο πουλάει το «Πιρούνι & Κουτάλι», ένα μοντέρνο σουβλακο-εστιατόριο το...

Πιρούνι, κουτάλι...και περιποίηση

Πώς το λέει ο αγαπημένος μας Ηλίας; «Τίμιο φαγάκι». Ναι, τέτοιο πουλάει το «Πιρούνι & Κουτάλι», ένα μοντέρνο σουβλακο-εστιατόριο το οποίο άνοιξε πρόσφατα στον αριθμό 30 της Παπαδιαμαντοπούλου (2107258888, 2107700800) ο Γαβριήλ Μανδελένης. Γιατί ξεκινάω από τον ιδιοκτήτη; Είναι τόσο ευγενικός και περιποιητικός που αποτελεί λόγο να ξαναπάς, αν εργάζεσαι κοντά. Προ ημερών διαφωνήσαμε για την αυθεντικότητα ενός «λουκάνικου Μυκόνου ή τύπου Μυκόνου» και στην επόμενη επίσκεψή μας μας κέρασε ένα σπέσιαλ καρπενησιώτικο που του είχαν στείλει για δική του απόλαυση! Τοπικής δράσης, με ήσυχο χώρο εστίασης στην πίσω πλευρά και τιμές προσιτές (τρως ευπρεπέστατα με € 10), πέρα από τη σταθερή γκάμα ψησταριάς από το δικό του παρασκευαστήριο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ως deliver-άδικου, εναλλάσσει καθημερινά μαγειρευτά σπιτικής αντίληψης, με φρέσκα υλικά. Σταθερός στα λαδερά και με κρητικές εκπλήξεις –ο τόπος καταγωγής του ιδιοκτήτη–, οι οποίες γίνονται ανάρπαστες. Τα φαγητά μένουν ζεστά μέχρι να τελειώ­σουν, ενώ σου δίνεται η δυνατότητα με το κοκκινιστό μοσχάρι (γιατί βάζουν πάντα παραπάνω σκόρδο στη σάλτσα;) ή το ψητό κοτόπουλο να φας homemade πουρέ, σωστό ρύζι και πατάτες φούρνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Milos σαλπάρει -κυριολεκτικά- για τις ελληνικές θάλασσες

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στα νερά των Κυκλάδων προσφέρει το δημοφιλές ψαροφαγικό brand.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/06/2025

Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Η λίστα του έγκριτου Μέσου για να βρεις τα πιο νόστιμα "local eateries στην ελληνική πρωτεύουσα".

Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Οι Wine Tuesdays έχουν καθιερωθεί στο Κουκάκι και δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού.

"Adami", το νέο κυκλαδικό κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας στην Οία

Στο Adami, το νέο εστιατόριο του φρεσκοανακαινισμένου Canaves Ena στην Οία, η θέα γίνεται φόντο, όχι πρωταγωνιστής.

Το GiO υποδέχεται το καλοκαίρι

Αυθεντική ιταλική κουζίνα με φόντο το ελληνικό θέρος στην εμβληματική πισίνα του The Margi.

"Τερπνōν": Ένα μαγειρείο με chef’s table στο Ηράκλειο

Επιστρέφοντας από τη Σαντορίνη στον τόπο καταγωγής του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Μπερκάκης δημιούργησε ένα μαγειρείο με γαστρονομικές ανησυχίες.

Ο Άγγελος Ναουμίδης ταξίδεψε την ψυχή της Μακεδονικής γης στη θάλασσα του Ark

Με τη μαγειρική του ταυτότητα βαθιά ριζωμένη στη γη του Αμυνταίου, ο Άγγελος Ναουμίδης υπέγραψε στο Ark ένα μενού-προσωπικό αφήγημα στην αυθεντική γαστρονομία της Δυτικής Μακεδονίας.