
Αν μένετε στην ευρύτερη περιοχή του «China Town», σίγουρα θα έχετε εκμεταλλευτεί τις ευκολίες του delivery (μέχρι και σούσι θα σας φέρει, συμπαθές και με μόλις € 4,50-7 τα έξι maki). Κι η μικρή σάλα, όμως, στο νούμερο 10 της Βουλιαγμένης, με τα κόκκινα πλεκτά παραβάν στην είσοδο, με τις πορσελάνες στις προθήκες και το ενυδρείο, πλέκει κλασικό σκηνικό για κινέζικο δείπνο. Τα ντάμπλινγκ ατμού με γέμιση γαρίδας μάλλον ήταν κάπως ξερά και πολύ λιγότερο λεπτεπίλεπτα από ό,τι θα περίμενα. Αλλά τα κυρίως πιάτα, όπως το μοσχάρι με oyster sauce, τραγανές πιπεριές και μανιτάρια (€ 9,30), η πάπια chop suey (€ 10,80) με baby corn, ψιλοκομμένες πιπεριές και καρότο, ή οι γαρίδες με μανιτάρια και bamboo (€ 14), είναι καλοφτιαγμένα, ζουμερά και νόστιμα – και κοντά στο ελληνικό γευστικό κριτήριο. Αν θέλεις, παίρνεις και μια κινέζικη μπίρα Tsingtao, μια Sapporo ή μια Asahi (γιαπωνέζικες αυτές) για πιο ολοκληρωμένη και οικονομική εικόνα Άπω Ανατολής. Μόνη ένσταση οι… μεταφορείς, οι οποίοι περνάνε με την ανάλογη φόρα ανάμεσα από τα τραπέζια για να φέρουν την Κίνα και στο σπίτι μας.