China Town

Αν μένετε στην ευρύτερη περιοχή του «China Town», σίγουρα θα έχετε εκμεταλλευτεί τις ευκολίες του delivery (μέχρι και σούσι θα...

China Town

Αν μένετε στην ευρύτερη περιοχή του «China Town», σίγουρα θα έχετε εκμεταλλευτεί τις ευκολίες του delivery (μέχρι και σούσι θα σας φέρει, συμπαθές και με μόλις € 4,50-7 τα έξι maki). Κι η μικρή σάλα, όμως, στο νούμερο 10 της Βουλια­γμένης, με τα κόκκινα πλεκτά παραβάν στην είσοδο, με τις πορσελάνες στις προθήκες και το ενυδρείο, πλέκει κλασικό σκηνικό για κινέζικο δείπνο. Τα ντάμπλινγκ ατμού με γέμιση γαρίδας μάλλον ήταν κάπως ξερά και πολύ λιγότερο λεπτεπίλεπτα από ό,τι θα περίμενα. Αλλά τα κυρίως πιάτα, όπως το μοσχάρι με oyster sauce, τραγανές πιπεριές και μανιτάρια (€ 9,30), η πάπια chop suey (€ 10,80) με baby corn, ψιλοκομμένες πιπεριές και καρότο, ή οι γαρίδες με μανιτάρια και bamboo (€ 14), είναι καλοφτιαγμένα, ζουμερά και νόστιμα – και κοντά στο ελληνικό γευστικό κριτήριο. Αν θέλεις, παίρνεις και μια κινέζικη μπίρα Tsingtao, μια Sapporo ή μια Asahi (γιαπωνέζικες αυτές) για πιο ολοκληρωμένη και οικονομική εικόνα Άπω Ανατολής. Μόνη ένσταση οι… μεταφορείς, οι οποίοι περνάνε με την ανάλογη φόρα ανάμεσα από τα τραπέζια για να φέρουν την Κίνα και στο σπίτι μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.