
Η Άρτεμις Τζίτζη δοκίμασε σουβλάκι μουγκού και αηδονόγλωσσες σε ένα ρετρό εστιατόριο της πλατείας Αλίμου.

Εδώ κι ένα χρόνο η ταβέρνα «Μπακαλόγατος» της Λάρισας αποφάσισε να στήσει λημέρι και στο καταπράσινο παρκάκι της παραλίας Αλίμου. Ξύλινα τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντιλα, μεγάλη βεράντα με λευκές ομπρέλες, πέργκολες, όμορφα λουλούδια… Η αίσθηση παλιάς γειτονιάς ενισχύεται στην αίθουσα με τις ρετρό αφίσες και τις παλιές φωτογραφίες. Τριγύρω οικογένειες με παιδάκια και ζευγάρια μιας κάποιας ηλικίας. Δυνατό σημείο του μενού τα νόστιμα πιάτα της ώρας, με κρέατα που έρχονται από τη Λάρισα. Δοκιμάσαμε «σουβλάκι μουγκού» (ψαρονέφρι μαριναρισμένο) και «αηδονόγλωσσες» (φιλεταρισμένο μπουτάκι κοτόπουλου με σος μουστάρδας) και μοσχαρίσια μπριζόλα – όλα σωστά ψημένα, ζουμερά, τρυφερά και νόστιμα. Καλά καρυκευμένο το γιαουρτλού κεμπάπ, αλλά η μαγιονέζα που το συνόδευε, αντί για γιαούρτι, ήταν γερό φάουλ. Κατά κύριο λόγο τα ορεκτικά έχουν ως βάση το τυρί, όπως το βαρύ και αδιάφορο μπουγιουρντί, αλλά οι στραπατσάδες, ένα πιάτο που δεν βλέπουμε συχνά στις ταβέρνες, είναι πολύ καλές. Πιο ενδιαφέρουσα η στραπατσάδα με καβουρμά, με τη διακριτική ευωδιά και τη σωστή κοκκώδη υφή (παραλία Αλίμου, 2109850550. Τιμή: € 18-22).