Matilde

Η Άντζελα Σταματιάδου συνδύασε τη signature pizza του σεφ Gigio Palazzo με πρωτότυπα κοκτέιλ σε ένα pizza bar στις ράγες της Κωνσταντινουπόλεως.

Matilde

Η Άντζελα Σταματιάδου συνδύασε τη signature pizza του σεφ Gigio Palazzo με πρωτότυπα κοκτέιλ σε ένα pizza bar στις ράγες της Κωνσταντινουπόλεως.

Matilde - εικόνα 1

Στο Νο 44 της Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, εδώ και λίγο καιρό δουλεύουν στο φουλ τον ξυλόφουρνο οι Ιταλοί χειριστές του, καίγοντας ρίζες ελιάς και αρωματίζοντας τη λεπτή ιταλική ζύμη που μιξάρει τέσσερα αλεύρια. Η βραδιά περνάει κομμάτι κομμάτι, με εξάσκηση στη τέχνη του μοιράσματος. Αν και υπάρχει η επιλογή των ζυμαρικών φούρνου, δεν υπάρχει τραπέζι στο πεζοδρόμιο απέναντι από τις γραμμές που να μην έχει μία ή δύο πίτσες στο κέντρο. Βρήκα γοητευτική τη λιτότητα της συνταγής με mozzarella di bufala, σάλτσα από ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό. Όσο για τη signature pizza που μου πρότεινε ο sooo Italian Gigio Palazzo, ο οποίος –αφήνοντας για λίγο τη Νέα Υόρκη και τα εστιατόριά της– έστησε το «Μatilde» μαζί με τον σεφ Χρήστο Φασσέα, είχε πουρέ γλυκιάς κολοκύθας αντί για ντομάτα, λεπτοκομμένη πανσέτα και καπνιστό caciocavallo – ωραίο το «κοντράρισμα» της κολοκύθας με την αλμυρή ένταση της πανσέτας, παρότι στην περίπτωσή μας η τελευταία κυριαρχούσε λίγο πιο εύκολα από ό,τι θα ήθελα. Την έξτρα γλυκύτητα την έφερε ένα κοκτέιλ με βάση το bourbon, παλαιωμένο βαλσάμικο, ginger ale και βασιλικό – σε ένα «pizza bar» δεν μπορείς να προσπεράσεις τις χάρες της μπάρας. Θα φανταζόταν κάποιος ότι οι ρυθμοί είναι πιο σπιντάτοι εδώ, αλλά λίγο το χάζι στα τρένα και στην περαντζάδα, λίγο το κρασί, τα κοκτέιλ και τα ιταλικά bitters, το κοινό εντέλει σπεύδει βραδέως. Μπορεί να χρειαστεί λίγη υπομονή για να αδειάσει τραπέζι, αλλά αξίζει τον κόπο (Κωνσταντινουπόλεως 44, 2103411878).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Myrtos: Ο Ασημάκης Χανιώτης φέρνει λίγη ακόμη Ελλάδα στο Λονδίνο

Ο σημαντικός Έλληνας σεφ μόλις άνοιξε το εστιατόριό του στη βρετανική μητρόπολη και σερβίρει fine comfort γαλανόλευκης απόχρωσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
20/05/2025

Αμάδες, ένα εστιατόριο για την άλλη Μύκονο

Eλληνικοί μεζέδες, ζεστή ατμόσφαιρα και μια εμπειρία διαφορετική.

Η Χρύσα Γερακοπούλου έφτιαξε ένα από τα πιο κουλ εστιατόρια της Αθήνας

Μιλήσαμε με τη σεφ και ιδιοκτήτρια του Goldie, στα Ιλίσια, και καταλάβαμε πως το καλό φαΐ και η φροντίδα είναι προσωπική υπόθεση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια της Έλενας Γαλύφα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Bakel: ο νέος προορισμός για Νεοϋορκέζικα bagels στην Αθήνα

Νέο cozy spot με prenium εμπειρία στο αγαπημένο σνακ.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη "ταξιδεύει" στην Ασία

Τα "Asian House" προσφέρουν στους λάτρεις των ασιατικών γεύσεων εξωτικές fusion αλλά και παραδοσιακές προτάσεις από αυθεντικά και υψηλής ποιότητας υλικά σε έναν συνδυασμό της ευρωπαϊκής με την κουζίνα της πιο πολυπολιτισμικής ηπείρου.