3 στα ψηλά - Ταράτσα party!

Στα νότια Γιατί ο «Βασίλαινας» στον Πειραιά, πέραν του ότι διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον δικό του μενού, κάθε Πέμπτη (έως...

3 στα ψηλά - Ταράτσα party!

Στα νότια Γιατί ο «Βασίλαινας» στον Πειραιά, πέραν του ότι διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον δικό του μενού, κάθε Πέμπτη (έως και τις 24 Ιουλίου) έχει κι ένα… άλλο, ειδικό, μια που φιλοξενεί κάποιους από τους αγαπημένους μας (κι εξαιρετικά ταλαντούχους) Έλληνες σεφ και μαζί τους κάποια επιλεγμένα ελληνικά οινοποιεία. Έχουμε και λέμε: Χριστόφορος Πέσκιας («48 the restaurant») και οινοποιείο Αντωνόπουλου (3/7), Κωνσταντίνα Φάκλαρη («Urban») και Κτήμα Σιγάλα (10/7), Βασίλης Καλλίδης («Άνετον») και Κτήμα Παλυβού (17/7) και Αλέξανδρος Καρδάσης («Αθήρι») μαζί με τον Χρήστο Μανουσόπουλο (τον σεφ του «Βασίλαινα» δηλαδή) και την εταιρεία Επίγευσις ΑΕ, με ελληνικά και ξένα κρασιά (24/7). Το μενού κοστίζει € 45. Και αξίζει τη δοκιμή. Στο κέντρο Γιατί η «Μεσπιλέα» έχει ανέβει στον τρίτο όροφο, έχει γίνει πιο… αιθέρια με τα εκρού πανιά που συνδυάζονται με χαλαρωτικό πράσινο και χαζεύει τα φουγάρα του Γκαζιού πρώτο τραπέζι vista. Και γιατί η σεφ Ιωάννα Τσολομίτη ετοιμάζει κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδα, μια «βαρκούλα» από φύλλο, η οποία περιέχει κοτόπουλο μαγειρεμένο με ούζο και γιαούρτι, και γεμιστή μπριζόλα με λαχανικά και μήλο. Στα βόρεια Γιατί το bar-restaurant «Divine» στην Κηφισιά συνδυάζει τρία τινά: νέο σεφ (τον Βασίλη Τζίμα), που ετοιμάζει μεταξύ άλλων γαρίδες σε κρούστα από πορτοκάλι, καραμελωμένο βαλσάμικο και φινόκιο και λινγκουίνι με καπνιστό σολομό και Bloody Mary, θέα από μια όμορφη βεράντα που θυμίζει ντεκ καραβιού και mainstream μουσικές. Up you go.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.