Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino - εικόνα 1

Πόσες καρτ ποστάλ μπορούν να χωρέσουν σε έναν τοίχο; Πόσες αναμνήσεις, πόσα τοπία, πόσα στιγμιότυπα συνθέτουν μια τόσο όμορφη και αγαπημένη χώρα όπως η Ιταλία; Αν κρίνω από τους τοίχους του «Il Postino», αμέτρητες. ειδικά τώρα που το μαγαζί απέκτησε τα σχεδόν διπλάσια τετραγωνικά στο τόσο cosy υπόγειό του. Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα. Τα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο για να διαλέξεις και οι γεύσεις που επιμελείται ο Antonio έχουν χρώμα γνησιότητας. Η ρικότα με τη λίγο σκορδάτη σαλάτα-σάλτσα μαϊντανού είναι πολύ aperitivo και το vitello tonato κλασικό και νόστιμο, όπως του πρέπει. Τα ζυμαρικά έχουν εκείνη την ανεπιτήδευτη, βαθιά νοστιμιά που χαίρεσαι σε μια ωραία τρατορία. Δοκίμασα ρουστίκ caserecce σε δύο ωραίες εκδοχές: μια πληθωρική βερσιόν με χωριάτικο λουκάνικο και ζουμερά μανιτάρια, αρωματισμένη με μαύρη τρούφα, και μια άλλη πιο… τσαχπίνα και όμορφα πικάντικη, με γλυκές καπνιστές πιπεριές, porcini και ντοματίνια. Αλλά και πένες «delicate», με κολοκυθάκια, σαφράν και ρικότα, που μου θύμισαν mama italiana. Το ελαφρύ, μυρωδάτο κλασικό τιραμισού είναι finale molto gentile. Γριβαίων 3, Κολωνάκι, 2103641414. Τιμή: € 20-23

Περισσότερες πληροφορίες

Postino (il)

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.