Φροντιστήριο ξένων γλωσσών

Ο Metsovos και ο Roquefour (προφέρεται «ροκφούρ»), τα δύο τυριά μαλώνουν. στης Panakota (σπάνια ράτσα όρνιθας που αντί για αυγά...

Φροντιστήριο ξένων γλωσσών

Ο Metsovos και ο Roquefour (προφέρεται «ροκφούρ»), τα δύο τυριά μαλώνουν. στης Panakota (σπάνια ράτσα όρνιθας που αντί για αυγά γεννάει μερίδες του διάσημου ιταλικού γλυκού) την αυλή σφάζονται παλικάρια. Συγγνώμη γι' αυτή την απόπειρα σουρεάλ στιχοποιίας, αλλά έχουμε λαλήσει από την απίστευτα αγράμματη μετάφραση των ελληνικών σ' ένα υβρίδιο αγγλογαλλολατινικών, που τελευταίως δίνει και παίρνει σε μενού αθηναϊκών ρεστοράν. Είναι δείγμα όχι μόνο προχειρότητας, αλλά και επίδειξη ασυγχώρητου επαρχιωτισμού τη στιγμή που η πόλη εξελίσσεται σε μια πολυεθνική μητρόπολη με κοσμοπολίτικο πνεύμα. Δεν ισχυρίζομαι ότι εκ παραδρομής δεν μπορούν να γίνουν τραγικά ορθογραφικά λάθη. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. σημασία έχει όμως να προβλέπονται εκ των προτέρων μέτρα για τη διόρθωσή τους (ένας διορθωτής που ξέρει αγγλικά αρκεί, δεν χρειάζεται να το στείλουμε για επιμέλεια στην Οξφόρδη). Μη μας κάνουν βούκινο τα ξένα περιοδικά και χλομιάσει η δόξα που κερδίσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.