Alekos

Το διάσημο bar-restaurant επανακάμπτει δυναμικά στην Αθήνα.

Alekos

Το διάσημο bar-restaurant επανακάμπτει δυναμικά στην Αθήνα.

Alekos - εικόνα 1

Ο «Alekos» είναι cult αξία στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Μέσα στα χρόνια έχει επιβεβαιώσει ότι διαθέτει αυτό το κατιτίς, το κοκαλάκι της νυχτερίδας, που μας κάνει­ να πηγαίνουμε μετά χαράς στο πόστο του όταν ανοίγει. Εννο­ούμε, φυσικά, την ιστορική του έδρα στον Κάλαμο, όμως ο «Alekos» ξαναήρθε στην Αθήνα. Τον χάσαμε για μερικά χρόνια όταν έκλεισε το μαγαζί στη Μητροπόλεως, αλλά τώρα επανέκαμψε στην Κηφισιά, στο χώρο που στέγαζε παλιότερα το «Beau Brummel» και το «Pacific Monte Carlo».

Είναι άλλο πράγμα σε αυτόν τον όμορφο χώρο, με επίκεντρο το μπαρ στο ισόγειο.

Η περιμετρική γεωμετρική μπάρα είναι φτιαγμένη σε νεο-ρουστίκ στιλ από χοντρό –πολιτισμένα αγριωπό– κομμάτι ξύλου και απέναντί του είναι τοποθετημένα τα δερμάτινα σεπαρέ σε σχήμα πετάλου. Από πάνω της βαρύς πολυέλαιος και στους τοίχους παρόμοιες απλίκες. Η μουσική είναι πολύ ωραία και προκαλεί στον κόσμο ζωηρή και χαρούμενη διάθεση. Η εντυπωσιακή σκάλα οδηγεί στον επάνω χώρο, όπου στην επίσης ανοιχτόχρωμη σάλα σερβίρεται φαγητό. «Το βάλαμε επαναφέροντας το αρχικό concept του μαγαζιού στον Κάλαμο, διαν­θισμένη με πιο σύγχρονες προτάσεις, κάπως δοκιμαστικά, αλλά έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο», μου λέει ο Σπύρος Πέππας, ιδιοκτήτης του «Alekos». Όντως, τα κρέα­τα στη σχάρα δεσπόζουν στο μικρό μενού. Αν κρίνω μάλιστα από την τρυφεράδα της σπαλομπριζόλας, τα πράγματα είναι ελκυστικά. Αλλά το επιβεβαιώνει και το γενναιόδωρο σερβίρισμα των νόστιμων χάμπουργκερ –είτε από γαλοπούλα είτε από μοσχάρι– σε ωραίο ψωμάκι και με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Καλύτερο εξ όσων δοκίμασα, το σεβίτσε γαρίδας και μάνγκο με ρεβίθια και μυρωδικά: δροσερό, ζωηρό, ορεκτικό. Ωστόσο, εστιάζοντας στο τόσο­ ανταγωνιστικό είναι πλέον το γήπεδο του κρέατος, και με δεδομένη την καλή πηγή της πρώτης ύλης, ο «Alekos» πρέπει να δυναμώσει λίγο το concept του μενού του.

(+) Οι κατάλογοι με εξώφυλλα από παλιά LPs είναι collector’s item. (-) Το κριθαρότο ημέρας δεν είχε τσαγανό, ήταν παραβρασμένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.