Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Aπλά, φροντισμένα, παραδοσιακά και γλυκοφάγωτα.

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Aπλά, φροντισμένα, παραδοσιακά και γλυκοφάγωτα.

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης - εικόνα 1

Τα «Μπακαλιαράκια» είναι καινούργια. Είναι και παλιά. Εδώ κι ενάμιση χρόνο ο Βαγγέλης Ντόφης συνεχίζει μια ιστορία που ξεκίνησε το 1932 η οικογένεια Μυλωνά στην ίδια περιοχή. Με την πλειονότητα των αθηναϊκών χώρων σε μανία αλλαγής, το ότι επέλεξε να κρατήσει τις συνδέσεις τόσο με το παλιό μπακαλιαρο-στέκι όσο και με την Άνοιξη έχει μια ωραία χροιά λαογραφικής… ρομαντζάδας. Τα κάδρα στην απλή, περιποιημένη σάλα σε σουλατσάρουν ασπρόμαυρα στο Μπογιάτι της δεκαετίας του ’20 και το φαγητό είναι απολύτως κλασικό φαγητό ταβέρνας. Είναι και καλό: εκτός από τον τηγανητό μπακαλιάρο –το πραγματικά ελαφρύ τηγάνι τον έβγαλε αφράτο, σχεδόν λουκουμαδένιο και ήρθε αγκαζέ με μια σχετικά ήπια σκορδαλιά πατάτας– και τον αναλόγως γλυκοφάγωτο μπακαλιάρο πλακί με μπόλικο κρεμμύδι, δοκίμασα πολύ ωραία κεφτεδάκια, σαν να τα έφτιαξε μαμά, νόστιμα σαλιγκάρια κοκκινιστά, λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι και φάβα Σαντορίνης. Όλες οι γεύσεις, μέχρι το γιαούρτι με σπιτικό γλυκό κουταλιού σταφύλι στο φινάλε, είναι καθαρές, ορίτζιναλ κι ελληνικές.

Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη, 2108144425. Τιμή: € 14-18.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.