Ιταλικό ντουέτο στο Χαλάνδρι: και piadina και tagliata

Η οικογένεια Vitolo εκπροσωπεί εδώ και χρόνια την ιταλική γεύση στο Χαλάνδρι. Έχοντας στο ενεργητικό τους παλιότερα το «Pulcinella», που...

Ιταλικό ντουέτο στο Χαλάνδρι: και piadina και tagliata

Η οικογένεια Vitolo εκπροσωπεί εδώ και χρόνια την ιταλική γεύση στο Χαλάνδρι. Έχοντας στο ενεργητικό τους παλιότερα το «Pulcinella», που δεν υπάρχει πλέον, και το «Anema e Core» που ακολούθησε, αποφάσισαν να παρουσιάσουν όχι έναν αλλά δυο καινούργιους χώρους στην ίδια περιοχή: το «Little Italy», ένα χαλαρό all day μαγαζί με ιταλικά και αμερικάνικα σάντουιτς –από piadine και panini μέχρι Philly cheesesteaks–, καθώς και σαλάτες και κάποια ζυμαρικά (Λεωφ. Πεντέλης 8 και Παπάγου 5, 2106800134) αλλά και το πιο εστιατορικού στιλ «Αntica Locanda», που βλέπετε στη φωτογραφία, το οποίο άνοιξε για λίγο τον Αύγουστο, έκλεισε για σύντομες διακοπές και τώρα πατάει το restart. Με σιτσιλιάνικο ριζότο, με μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικό, σπαγγέτι με ελιά, κάπαρη και αντσούγιες, paccheri με σολομό και πέστο ρόκας, tagliata και άλλα πολλά (Αγίου Γεωργίου 28, 2106849606).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.