Χρύσανθος Πανάς

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε τον καινούργιο αστικό μύθο» «Τι νέα;», ρώτησα τον Χρύσανθο Πανά, εννοώντας την επιστροφή του «Central» –όπως κάθε...

Χρύσανθος Πανάς

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε τον καινούργιο αστικό μύθο»

«Τι νέα;», ρώτησα τον Χρύσανθο Πανά, εννοώντας την επιστροφή του «Central» –όπως κάθε χειμώνα– στο Κολωνάκι, περιοχή που φέτος θα παίζει δυνατά απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα. Η στροφή προς την ασιατική κουζίνα τού πήγε πολύ, οπότε το περίμενα ότι και φέτος, ελαφρώς ανανεωμένο διακοσμητικά, θα κινείται στην ίδια κατεύθυνση – ετοιμαστείτε, λοιπόν, για καραβίδες tempura σε φύλλο κανταϊφιού με creamy chili και ponzu sauce ή για spicy beef tenderloin με σουσάμι, red chili και sweet soya. Η after office διάσταση καλά (θα) κρατεί –αναμενόμενο και αυτό–, έμαθα όμως και ότι το φετινό cocktail menu έχει διαμορφώσει ο Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος ήδη από το καλοκαίρι έκανε αισθητή την παρουσία του στο «Island». Δεν είναι όμως μόνο αυτά· έπονται κι άλλα (με πιο «κλειστό» target group αυτά). Παρέα με τον αδερφό του Σπύρο, ετοιμάζουν ένα νέο dancing club στην Αλεξάνδρου Σούτσου, με μουσική που δεν θ’ ακολουθεί την πεπατημένη και, ενθυμούμενη το παράδειγμα του «Dragoste», υποθέτω ότι η πόρτα θα είναι ζόρικη. Τουλάχιστον έτσι μεταφράζω το «θέλουμε να δημιουργήσουμε τον καινούργιο αστικό μύθο», που μου είπε ο Χρύσανθος. Όσο για το χώρο του «Ciro’s Pomodoro», στην οδό Αλωπεκής, έμαθα ότι θα μεταμορφωθεί σε «Salon de Βricolage», επιχειρώντας ν’ «αναπτύξει την κουλτούρα του membership». Τι θα είναι; Μια ευζωιστική λέσχη (με γευσιγνωσίες φαγητού/κρασιού, καλλιτεχνικές performances, προβολές κ.ά.) για λίγους κι εκλεκτούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.