Η Ελένη Ψυχούλη κρατάει «Πιρουνάκι»

Κουκλί το εστιατόριο που άνοιξε η Ελένη Ψυχούλη μαζί με τα ξαδέρφια της σε ένα νεοκλασικό στην πόλη στην οποία...

Η Ελένη Ψυχούλη κρατάει «Πιρουνάκι»

Κουκλί το εστιατόριο που άνοιξε η Ελένη Ψυχούλη μαζί με τα ξαδέρφια της σε ένα νεοκλασικό στην πόλη στην οποία γεννήθηκε, τον Βόλο. Το όνομά του είναι «Πιρουνάκι» και μοιάζει με σπίτι. Έχει αυτό το ζεστό, προσωπικό mix and match (μάλλον mix and much στην προκειμένη, γιατί όπου και να κοιτάξεις θα δεις κάτι το διαφορετικό) που αν την ξέρεις την Ελένη, ξέρεις επίσης ότι είναι πολύ δικό της. Όντως. Μόνη της έραψε τα μαξιλάρια και τις ποδιές του προσωπικού και κέντησε στους καθρέφτες μπορντούρες από λουλούδια. Η Άννα –συνέταιρος και αρχιτεκτόνισσα– χρωμάτισε τα τραπέζια με μοτίβα από παλιά πλακάκια και μεταμόρφωσε τα σεμεδάκια που βρήκαν μαζί στη λαϊκή σε φωτιστικά. Τρισχαριτωμένα φλοράλ πιατάκια, τρίπατα σκεύη σερβιρίσματος, όλα βρήκαν τη θέση τους. Στο «Πιρουνάκι» η Ελένη μαγειρεύει σαν μαμά, λίγο κοσμοπολίτισσα όμως, «ψαγμένη», πατώντας πάνω στις εποχές και τα προϊόντα της περιοχής. Ψάχνει και βρίσκει βιολογικά κρέατα, βιοδυναμικά αλεύρια, γίδινα βούτυρα, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ας πούμε τώρα που βγήκαν τα κυδώνια, τα ψήνει και τα σερβίρει με μανούρι και σος από σύκα. Ή τα φτιάχνει κλασικά, με χοιρινό. Έχει burger από βιολογικό μοσχαράκι που έρχεται από το Διμήνι. Έχει και πηλιορείτικο αρνάκι με πατάτες. Και παρότι η περιοχή είναι αναντίρρητα «βασίλειο» του τσίπουρου, στο μενού έχει βάλει κι ένα ζελέ ρακόμελου με σος από μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο. «Τρως και μεθάς», λέει γελώντας.

Πιρουνάκι, Ογλ 20, Βόλος, 2421 021206.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.